Social

S-a mai slăbit laţul din jurul culturii

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploiești, care a avut loc săptămâna trecută a luat, într-o anumită măsură, şi piatra de pe inima angajaţilor Teatrului “Toma Caragiu” şi ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Aleşii locali ploieșteni şi-au dat avizul ca aceste instituţii de cultură din oraș să fie exceptate de la prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 63 din 2010. Cel mai probabil, teatrul și filarmonica vor trece în administrarea Ministerului Culturii.  Cu toate acestea, s-a trecut doar de un hop.
Abia acum începe greul, când din ambele instituţii vor trebui să plece oameni.
La Teatrul “Toma Caragiu” lucrează, în present, 175 de angajaţi, iar directorul unității a spus că va face tot posibilul ca disponibilizările ce vor urma, în proporţie de 15%, să nu afecteze actorii.

Le-a tăiat din bugete
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, care s-a ținut la doar câteva zile după cea ordinară, aleșii au aprobat și rectificările bugetare ale Administraţiei Parcului “Constantin Stere”, a Regiei de Servicii Publice Ploieşti şi a SC Hale şi Pieţe SA. Consilierii locali au aprobat achiziționarea tocătorului de frunze şi crengi pentru parcul de la Bucov, dar nu şi staţia de radioficare în valoare propusă de 74.000 de lei. Conducerea instituției susţine, însă, că investiţia ar fi fost foarte importantă pentru vizitatori. “Ar fi fost foarte important pentru vizitatori. Acolo puteam anunţa lucruri de genul anunțului că s-a pierdut un copil. Sau puteam anunța că un autoturism, cu un anume număr, blocheză parcarea și chiar faptul că în câteva minute pleacă ultima cursă RATP spre Ploieşti. Preţul putea fi mai mic, acesta era doar ce estimasem noi”, a declarat directorul Parcului “Constantin Stere”, Cătălin Vlad. În plus, în tot parcul s-ar fi putut auzi muzică ambientală sau, de ce nu, muzica unui radio care ar fi atras bani pentru parc.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co