Imobiliare Valea Prahovei
Social

Nereguli descoperite în comuna prahoveană Talea

26.000 de români primesc ilegal ajutoare sociale. Rezultatul unei anchete demarate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în mai multe judeţe ale ţării scoate la iveală o serie de nereguli. Nici Prahova nu face excepție.

Comuna Talea din Prahova se numără printre localităţile „luate în vizor” de autorităţi. În urma verificării dosarelor  inspectorii au descoperit că persoanele cu handicap de pe hârtie, sunt, în realitate, sănătoase tun, iar alţi localnici ce figurau ca fiind săraci, au case de lux şi maşini de ultimul răcnet. Toţi au beneficiat ani buni de ajutor şi indemnizaţii din partea statului. În Talea, vestea că deocamdată nu se mai pot acordă aceste sume s-a răspândit repede în rândul localnicilor. Ei vorbesc despre consăteni de-ai lor înstăriţi, fără probleme de sănătate, care la primărie figurează ca fiind amărâţi sau cu deficienţe fizice.  Oamenii se feresc să dea nume, însă se bucură că în sfârşit se face dreptate. „Toată lumea a auzit de aranjamentele făcute la primărie. Lângă mine este o familie cu patru persoane şi toţi lucrează. Au aranjat cu medicii şi au scris pe acte că sunt handicapaţi şi primesc ajutoare. Nu este normal ce se întâmplă. Eu m-am operat la cap, nu mai am serviciu pentru că nu mai pot munci, dar nu m-am dus să întind mâna pe la uşi. Să le fie ruşine că se pretează la aşa ceva. Ar trebui să fie amendaţi cu bani mulţi ca să se înveţe minte”, a povestit Ion Motoroiu.

Treaba merge ca pe roate
Un alt localnic povesteşte despre o altă familie destul de înstărită, care beneficiază de ajutor social. Spune că cei în cauză lucrează în Breaza şi au salarii bune, iar anul trecut şi-au ridicat încă un etaj la casă. „Ştiu sigur că au rezolvat pe la primărie să ia ajutor social. Noi, avem pensii foarte mici, însă nu ne e frică de muncă. Mergem la fân, ne punem culturi şi ne descurcăm din bănuţii pe care îi luăm, însă pe alţii nu-i mai satură Dumnezeu. Bine că au fost descoperite toate aranjamentele care s-au făcut, pentru că nu era normal ce se întâmpla aici”, a spus Romică  Manea. Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al conducerii Primăriei din Talea, însă ne-am lovit numai de uşi închise, cu toate că, dosarele ajung la funcţionarii publici, care au datoria să le verifice. În România, în primul trimestru al anului, s-au acordat peste 7 milioane de ajutoare sociale, adică aproximativ o treime din populaţia totală a beneficiat de de ajutorul social de la stat. Până la finalizarea anchetei demarate de Ministerul Muncii, Familiei Şi Protecţiei Sociale, nici o persoană nu va mai primi ajutor social sau indemnizaţie pentru handicap. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co