Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

S-a lucrat, nu s-a protestat

Liderii confederaţiilor sindicale anunţaseră, pentru miercurea trecută, un protest marcat prin întreruperea programului de lucru timp de patru ore, dar manifestarea nu a mai avut loc în teritoriu.

Conform planului sindical, în intervalul 12.00-16.00, lucrul trebuia întrerupt, ca protest faţă de măsurile luate de guvernanţi în ultima perioadă. Numai că protestul nu a avut loc în teritoriu, unde bugetarii s-au temut să nu atragă repercusiuni asupra lor. „Există o anumită stare de tensiune, de teroare, din partea conducătorilor de instituţii, după greva spontană, şi oamenii au avut de suferit, nu au mai luat stimulente sau au fost avertizaţi”, a declarat liderul CNSRL Frăţia Prahova, Gheorghe Neaga.
Altădată fruntaşi la greva spontană, angajaţii din sistemul de finanţe au rămas în spatele ghişeelor, astfel încât cetăţenii care au avut treabă la instituţiile de profil au putut să şi-o rezolve. „Nu se face grevă, pentru că nu credem în eficacitatea unui astfel de demers. O grevă din săptămână în săptămână, de numai patru ore, nu ar avea absolute niciun efect” a declarat liderul Sindicatului Sed Lex Prahova, Aurel Fănica.
Fiecare cu socoteala lui
Angajaţii şi-au făcut calculul şi au concluzionat că o grevă de patru ore ar însemna mai multe ore de stat peste program, aşa cum s-a întâmplat şi în luna octombrie, când au avut de recuperat treaba nefăcută în timpul protestelor.
Noi ne alegem doar cu muncă suplimentară, adică într-o zi stăm şi în cealaltă recuperăm, pentru că la noi este foc continuu, nu se poate… Şi în condiţiile în care ministerul şi guvernanţii ne dau tot cât vor. Nu mai suntem niciunul motivaţi, pentru că am pierdut peste 50% din veniturile salariale lunare, a declarat şeful Trezoreriei, Neculai Tănăsică.
Şi în învăţământ a fost linişte, cadrele didactice desfăşurându-şi activitatea normal. S-au gândit, însă, la o eventuală formă de grevă generală pe termen nelimitat. „S-a renunţat, momentan, pentru că oamenii au observat că sunt ameninţaţi pe toate fronturile şi nu ar vrea să ajungem din nou la eşec. În momentul de faţă, din discuţiile purtate cu liderii de sindicat, a reieşit faptul că trebuie să se meargă în fiecare unitate şcolară, ca să stabilim o perioadă clară de proteste, exact ca în 2000”, a declarat liderul Sindicatului Şcoala Prahovei, Gheorghe Giurumescu.
Liderii confederaţiilor sindicale se gândeau ca programul de lucru să fie întrerupt patru ore pe săptămână, timp de cinci luni.
Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co