Imobiliare Valea Prahovei
Editorial

Românica, te iubesc!

Suntem în ditamai criza! Economică, evident. Se mai spânzurâ unul, se mai împuşcă altul, ca la criză, ce mai… Dar autorităţile sunt mai puţin afectate de aceeaşi criză, mai puţin decât păturile roase de molii!
Şi, pentru că e criză, ce informaţii pe media are românul?? Păi, a murit Michael Jackson! E drept, cică au murit şi Stalin, şi Napoleon, dar ce, mai contează? Dacă a murit Michael, e tamjă mare!!! Ce dacă la piaţă castraveţii sunt mai scumpi decât gramul de aur, ce dacă nu ştiu ce parlamentar a mai tras niscai euroi comunitari pe turta lui, a murit Michael! Şi, uite, aşa, trebuie să intrăm în doliu, că de treburile de zi cu zi ne scapă presa, fără să vrem şi fără să simţim, că, în loc de probleme zilnice, ne serveşte cu doliu după Michael cât ai zice peşte! Acum, nu că m-aş supăra prea tare, dar parcă mi se pare stupidă chestia respectivă. Adică, ţara piere şi baba se piaptănă.
Deci, a mierlit Michael. OK, personal regret. A fost un artist deosebit, unul ca el se va mai naşte, poate, peste 100 de ani. Am crescut cu muzica lui, l-am admirat, l-a admirat şi mama, la cei 83 de ani ai ei, dar… de aici şi până a condamna românii la ştiri exclusive despre moartea unui „megastar” (cică ăsta a fost un cuvânt inventat special pentru el) e o cale cam lungă. Păi ce, noi românii, chiar nu avem cu ce ne mândri? Să fie clar, nu vreau să-l subestimez pe Michael Jackson, dar chiar o fi fost cel mai tare din parcare? Adică, Henry Coandă, Vuia, Vlaicu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Petrache Poenaru, Babeş, Antipa şi câţi or mai fi fost, chiar au fost nişte ageamii? Eu, unul nu cred, dar presa prea îl saltă în slăvi pe american şi se face că nu-i cunoaşte pe ai noştri. Aşa am ajuns, la un moment dat, să constat că sunt cam supărat pe Michael, din vina presei, evident, dar fără motiv, că taman jurnaliştii, indiferent că l-au plăcut sau nu, l-au transformat într-un monument mai greu de atins decât Everestul. Ce vină are cântăreţul? Nici una! De vină sunt idioţii care încearcă să ne distragă atenţia de la necazurile zilnice aruncând tragedia unei familii pe prima pagină a ziarelor. Chiar mă întreb cum ar fi arătat lumea fără avioane cu reacţie, fără stilouri, fără coloana infinitului, fără forma aerodinamică perfecte, nişte „fleacuri” inventate pe plaiurile mioritice, dar care plaiuri n-au fătat şi un Michael Jackson! Încă odată, n-am nimic cu el, Dumnezeu să-l odihnească, dar compatrioţii mei nu-mi par mai răsăriţi decât pupăza din tei! Iar dacă se mai îndoieşte cineva de comparaţiile şi metaforele lui nenea Iancu, n-are decât! Personal, n-am de zis decât atât: Românica, te iubesc!
Dragoş ARSENE

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co