Cultura

Culoare marca Marcel Bejgu

Galeriile de Artă ale Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Ploieşti găzduiesc în această perioadă expoziţia de pictură a plasticianului Marcel Bejgu, care îi şi poată numele, de altfel.

Artistul a obişnuit publicul iubitor de artă să prezinte la fiecare început de toamnă lucrări care să cuprindă tema autumnală.
La vernisajul din acest an, au fost prezenţi atât artişti plastici, cât şi simpli iubitori de artă, prieteni şi oficilităţi ale municipiului Ploieşti.
”Putem vedea în această expoziţie două teme: peisajele dar şi florile care ies din tablou şi care ni se revarsă peste privire.
Vedem culori puternice, aproape violente, care ne obligă să le admirăm şi să le atingem şi care nu se sprijină pe nimic…
Ele se sprijină pe un neant, însă un neant viu. De asemenea, vă invit să priviţi peisajele care sunt aşezate foarte bine pe pâmânt. Ele se termină la marginea tabloului”, a  declarat directorul Casei de Cultură din Câmpina, Florin Dochia. ”De fiecare dată caut să-mi perfecţionez modul de exprimare, dar şi stilul şi să aduc ceva nou pentru a nu plictisi iubitorii de artă cu ceea ce am făcut până acum.
În acelaşi timp, cred că lucrările sunt uşor de recunoscut pentru că sunt pictate de mine”, a declarat Marcel Bejgu.

Cunoscut şi în Occident
Născut la Bătrâni, în Prahova, artistul este absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti.
Începând cu anul 1974, debutează cu lucrări în expoziţii personale şi de grup  atât în ţară cât şi în străinătate.
A impresionat publicul cu lucrări în colecţii de stat şi particulare în ţări ca România, Italia, SUA, Germania… Expoziţia dechisă la Ploieşti cuprinde 40 de lucrări reprezentând peisaje şi flori şi va rămâne deschisă până la sfârşitul acestei luni. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co