Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

România se află pe lista de monitorizare pentru a trece la o piață emergentă

finaciarFTSE a inclus România pe lista de monitorizare pentru a trece la o piață emergentă într-o perioadă de timp scurtă sau medie, precizează Ziarul Financiar.

Conceptul de piață emergentă este un termen folosit pentru țările în curs de dezvoltare, cu privire la modul și perioada în care o țară poate deveni stat dezvoltat.

În cazul României, actualizarea va depinde de progresele înregistrate în ceea ce priveşte lichiditatea pieţei şi prezenţa în piaţă a companiilor mari cu valori de tranzacţionare individuale semnificative. Specialiștii spun că intrarea României pe lista țărilor emergente este unul dintre cele mai importante evenimente din întreaga istorie a pieţei de capital din România. Economiștii sunt optimiști în ceea ce privește procesul de aderare, având în vedere că există totuși câteva probleme semnificative care trebuie rezolvate.

În septembrie, Comitetul de Clasificare al FTSE se întruneşte pentru a decide asupra ratingului acordat ţărilor. În cazul în care o piaţă îndeplineşte toate criteriile, această este inclusă pe o lista scurtă numită Watchlist, în vederea promovării la o categorie superioră.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co