Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Risc de alunecări de teren

De peste trei ani, localnicii din satul Lunca Prahovei – comuna Măgureni trăiesc cu frica în sân că vor rămâne fără case şi asta pentru că malul râului Prahova a început să se surpe.

Situaţia persistă încă din 1990, însă problema s-a accentuat în ultimii trei ani. Autorităţile au găsit ca soluţie demararea unui proiect de împădurire care va fi realizat pe o zonă de  60 de hectare. “Vara, când stau în grădină, mereu aud pietrișul cum o ia la vale. Fuge pământul mereu. Am pus acum câţiva ani nişte salcâmi ca să mai țină terenul şi acum sunt în vâlcea”. a explicat un localnic din Măgureni.

Autorităţile caută soluţii
“Am făcut cunoscută problema noastră cu ani în urmă. A venit, atunci, o comisie de la Situaţii de Urgenţă, care a luat la cunoştintă ce se petrece aici şi de atunci… nimic. Aşa că   ne-am hotărăt să rezolvăm cumva problema pentru că nu putem lăsa oamenii aşa. Încercăm ca din acest an să demarăm un proiect de împădurire de aproximativ 60 de hectare. Aşa salvăm şi casele şi aducem un beneficiu şi mediului”, a declarat primarul comunei Măgureni, Gheorghe Iarca.
În acelaşi timp, reprezentanţii Prefecturii Prahova susţin că sunt gata să intervină dacă situaţia se va agrava. “Am luat contact cu reprezentanţii ISU Prahova și ni s-a comunicat că la ora actuala la Măgureni nu sunt probleme majore de alunecări de teren, însă autorităţile sunt pregătite să intervină prompt dacă se iveşte vreo problemă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.
În satul Lunca Prahovei sunt aproximativ 150 de familii care au casele pe albia râului Prahova şi care sunt în pericol de a le pierde. M. B. u

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co