Actualitate

Reţea de falsificatori de carduri

Şapte tineri din Prahova au reusit să-şi facă o adevărată reţea de falsificatori de carduri, reunind în jurul lor, alte 25 de persoane.

Grupul a câştigat din infracţiuni informatice nu mai puţin de 100.000 de euro. Şeful reţelei, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Câmpina, este cercetat pentru că ar fi cumpărat date de identificare ale unor carduri bancare, date care ajutau ulterior la clonarea de carduri şi extragerea ilegală de bani. ”Unii membri ai grupării achiziţionau date de identificare ale unor carduri bancare de pe site-uri specilizate pe care le transmiteau membrilor grupării, aceştia efectuând retrageri frauduloase de numerar sau efectuând cumpărături de la magazine dotate cu sisteme de plata cu cardul. Aceştia au acţionat în state ca Anglia, Irlanda, Franţa şi Cipru”, a declarat un ofiţer al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.
Dosare penale
Planurile de îmbogăţire au fost stricate de oamenii legii. Săptămâna trecută, poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii domiciliare şi au adus la audieri 14 dintre suspecţi. ”Învinuiţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de carduri, transmiterea neautorizată de date de identificare a mijloacelor de plată electronice şi retrageri frauduloase de numerar”, a declarat procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti, Ionuţ Botnaru.
Anchetatorii verifică dacă nu cumva gruparea se face vinovată şi de alte infracţiuni, în urma cărora au fost sustrase şi alte sume de bani. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co