Actualitate

Falşi inspectori, prinşi la control

Doi bărbaţi şi o femeie care se dădeau drept inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au fost prinşi de poliţiştii din staţiunea Buşteni exact când erau pe cale să mai dea o lovitură.

Aceştia s-au prezentat la un magazin, unde, sub pretextul unor nereguli găsite la faţa locului, au încercat să-l păcălească pe patron. “Mi-au spus că anumite produse nu sunt bine aranjate, că nu am toate hârtiile depuse la vedere, ca să vadă omul ce cumpără şi ce nu cumpără…
Mi-au spus că amenda este de 35 de milioane de lei vechi şi dacă vreau să scap de această amendă o să-mi dea un fel de avertisment prin care în 30 de zile să remediez totul şi se rezolvă.
După ce au făcut această hârtie, au spus că trebuie să le dau şi lor ceva. Le-am oferit o anume sumă de bani, mi-au spus că este prea mică şi într-un final am ajuns la 1.200 de lei pe care trebuia să-i dau eu”, a spus Dan Nastasescu, patronul magazinului respectiv.

A bătut la ochi…
Patronul magazinului şi-a dat seama că nişte inspectori adevăraţi nu ar fi negociat atât de mult şi, sub diverse pretexte, şi-a făcut timp pentru a se interesa de oficialitatea controlului. “Intrasem, oricum, la păreri de ceva timp, începuseră să spună nişte lucruri pe care alţii nu mi le-au spus…, că ajung ei la centrală şi depun aceste hârtii care arată că totul este bine şi timp de 12 luni nu mai am probleme cu OPC-ul.
Eu am sunat la OPC Bucureşti, la OPC Prahova, am mai sunat pe cineva de la Poliţia Economică şi mi-a că cei trei s-ar putea să fie impostori şi mi s-a spus să sun la 112. Am sunat şi mi s-a spus că vor veni în cel mai scurt timp. Ca scuză, ca să nu plece cei trei din magazine, le-am spus că banii
nu-i am, momentan, şi că vin nişte prieteni de la Buşteni, ca să-mi aducă banii.
Ei au rămas în magazin, aşteptând să le aduc banii. După zece minute au venit poliţiştii şi i-au identificat”, a explicat patornul.
Poliţiştii i-au dus la sediu pe cei trei şi, în urma unui control sumar al maşinii acestora, au găsit mai multe produse, sume de bani sau acte pe care aşa-zişii inspectorii OPC nu le-au putut justifica.
“Sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni, respectiv cea de înşelăciune şi cea de uzurpare de calităţi oficiale”, a declarat comandantul Poliţiei Buşteni, Cristian Iordache.
Poliţiştii cred că aşa-zişii inspectori au mai păcălit şi alţi comercianţi de pe Valea Prahovei şi fac un apel către aceştia.
“În situaţia în care au mai fost şi alte persoane înşelate, le rugăm să se prezinte la sediul Poliţiei, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a acestor falşi inspectori”, a spus Cristian Iordache.
Totodată, poliţiştii atrag atenţia comercianţilor să le solicite imediat ajutorul, în momentul în care ceva li se pare suspect în timpul controalelor de care au parte. A. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co