Invatamant

Repartizare cu cântec

Inspectoratul Şcolar Prahova a fost luat cu asalt, săptămâna trecută, de zeci de elevi care au să înveţe din toamnă în alte unităţi decât cele alese de computer în urma primei faze a repartizării. „Am avut de rezolvat problemele gemenilor. Sunt în Prahova 16 cazuri de fraţi gemeni pe care calculatorul i-a repartizat în licee diferite şi deci a trebuit să-i mutăm în acelaşi loc. De asemenea, am avut cazurile sociale. Sunt mulţi elevi care nu îşi permit costul navetei. Aşa că au fost mutaţi în şcoli mai apropiate de domiciliului lor. Dar sunt şi o serie de absolvenţi care au dorit să facă schimb de locuri între ei”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Prahova, Gheorghe Borovină.
Inspectorii au avut de soluţionat şi cazurile liceenilor care, deşi au avut medie mare, au completat greşit fişa de înscriere. „Vreau să-l mut undeva mai aproape de Gura Vitioarei. Are medie bună, 8,50, aşa că poate foarte bine să înveţe la un liceu bun”, a declarat o bunică.
Absolvenţii de gimnaziu au avut la dispoziţie în total  şapte mii de locuri la liceele din Prahova. La etapa de săptămâna trecută au fost prezenţi peste 300 de promovaţi. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co