Invatamant

Şcolile Postliceale, tot mai căutate

Şcolile postliceale de asistenţi medicali sunt din ce în ce mai căutate în ultima perioadă.

Şi asta, nu doar pentru că bacalaureatul din acest an a fost mai greu, ci pentru că meseria pe care o dobândesc cei care parcurg trei ani de şcolarizare, este foarte căutată, mai ales în străinătate. „Condiţia legală de a intra în şcoala postliceală este atât cu diplomă de bac, cât și fără diplomă de bac. Pentru anul acesta, noi am scos ca ofertă 75 de locuri pentru asistenţi de medicină generală şi 50 de locuri pentru asistenţi de farmacie. Elevii pot obţine diplome pentru operator introducere date şi se fac şi cursuri, cum ar fi cel de prim-ajutor”, a declarat Preşedintele Asociaţiei Amus, Elena Murariu.

Pregătire din timp
Chiar din timpul şcolii, se pot face contracte de voluntariat cu diferite unităţi spitaliceşti, pentru ca, după trei ani de pregătire, studenţii să poată intra foarte uşor pe piaţa de muncă internă şi internaţională. „Înscrierile au început de o lună de zile şi adresabilitatea a fost neaşteptat de mare. Avem elevi de 18 ani, care au terminat acum liceul şi chiar de 45 – 50 de ani, care vin să se recalifice. Avem elevi cu diplomă sau fără diplomă de bac, dar şi elevi care au terminat o facultate, două, sau chiar trei”, a mai spus Elena Murariu. Persoanele care nu s-au înscris încă o pot face până pe 31 august.
La postliceala asociaţiei Amus, pentru farmacie mai sunt 25 de locuri, iar pentru asistenţi de medicină generală mai sunt libere 30 de locuri. Taxa pentru Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” este stabilită pentru buzunarul oricui, anul trecut fiind în jur de 1.760 de lei. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co