Elevii câmpineni, într-o tabără eco
Chiar dacă este vacanţă, activităţile care susţin ecologizarea continuă, în cele mai plăcute moduri. 20 de elevi de la Şcoala „Ion Câmpineanu” şi 18 de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina au participat la o tabără în localitatea Sâmbăta de Sus, care a avut la bază promovarea protejării naturii.
„Tabăra în care am participat împreună cu elevii noştri a fost organizată de Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Sport. Elevii au plecat de acolo cu o experienţă bogată, pe care au împărtăşit-o tuturor celor de acasă”, a declarat profesorul Florentina Dumitraşcu de la Şcoala „Ion Câmpineanu”. Locuri frumoase, peisaje pe care cei mici poate nu le văzuseră niciodată au fost admirate şi curăţate în perioada taberei, la care au participat şi alţi elevi, din alte regiuni ale ţării. „Am avut posibilitatea să vizităm împrejurimile, herghelia de cai de la Sâmbăta, obiective din Sibiu, diferite biserici aparţinând diferitelor culte”, a spus profesorul Victor Dumitrescu de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”. Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea gradului de educaţie ecologică a tinerei generaţii, prin prezentarea de informaţii cu privire la starea mediului şi implicarea participanţilor în colectarea deşeurilor aflate pe spaţiul public.
Cei mici au fost încântaţi
După ce zonele din jurul taberei au fost curăţate de deşeuri, scopul a fost atins şi cei mici s-au bucurat şi de excursii şi foc de tabără. „Am putut ajuta colegii la ecologizare şi am strâns gunoaiele aruncate la întâmplare prin pădure. Cu ceilalţi copii ne-am împrietenit foarte repede, ne-am distrat împreună şi am organizat multe jocuri şi concursuri”, a povestit eleva Ioana Oprescu de la Şcoala „Ion Câmpineanu”. „Scopul taberei a fost ecologizarea, deoarece este foarte important să învăţăm să protejăm mediul înconjurător”, a adăugat eleva Denisa Anghel.
Întâlnirea cu tineri care au aceleaşi dorinţe, acelaşi vis de a trăi într-un mediu curat şi, mai ales, aceleaşi preocupări în timpul liber, a făcut ca tabăra să fie şi un esenţial punct de socializare. Profesorii voluntari le-au oferit copiilor mediul optim pentru a îmbina utilul cu plăcutul, de recreare într-un mod constructiv, mai cu seamă că elevii meritau acest lucru, având în vedere nenumăratele activităţi pe teme ecologice la care au participat în anul şcolar. „Dacă planifici pentru un an cultivă orez, dacă planifici pentru un deceniu plantează copaci, iar dacă planifici pentru o viaţă, educă oamenii!”, aceasta este deviza profesorului Florentina Dumitraşcu şi ar putea fi a multora dintre noi. Diana ROMAN