Invatamant

Pensionarii, chemaţi la clase

Elevii prahoveni vor avea şi anul acesta, la clase, profesori pensionari.

Rezultatele dezastruoase de la cele două examene de încadrare a profesorilor pe catedrele scoase la concurs de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova fac ca şi anul acesta să se apeleze la serviciile profesorilor pensionari. Aproape jumătate dintre suplinitorii calificaţi din Prahova au picat examenul susţinut la începutul lunii august pentru ocuparea unui post în învăţământ. Dintre cele 280 de lucrări, 106 au primit mai puţin de nota 5, iar rezolvarea contestaţiilor nu a făcut ca numărul celor promovaţi să fie cu mult mai mare. „S-au înregistrat 36 de contestaţii. După cum bine ştiţi, acest lucru aproape că nu a schimbat cu nimic situaţia. Vom avea aproximativ 750 de repartizabili, care îşi vor ocupa posturile până pe 26 august”, a declarat inspectorul şcolar Tudor Iancu, din cadrul ISJ Prahova.

Toate posturile se vor ocupa
Aşa că vor fi aduşi la clase şi pensionari sau suplinitori necalificaţi, dar cu studii superioare. “Cu siguranţă şi anul acesta vor rămâne catedre libere. Aşa că, vom apela, conform metodologiei la încadrarea titularilor cu plata la oră, apoi la profesorii asociaţi şi profesori pensionari. Cert este că la data de 12 septembrie, când începe şcoala, toate clasele vor avea profesori”, a precizat inspectorul şcolar Tudor Iancu.
În urma ultimului examen susţinut, niciun profesor nu a primit nota maximă. Cel mai bun rezultat a fost al unui profesor de religie, care a obţinut 9,55. Numai zece dascăli se pot mândri cu note între 9.00 şi 9.55. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co