Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Rezultate dezastruoase la titularizare

Aşa elevi, aşa profesori! Asta se poate spune după ce, săptămâna trecută, au fost afişate rezultatele la examenul de titularizare.

Doar unul din trei candidaţi care s-au înscris în cursa pentru obținerea unui post de profesor titular în învățământul prahovean a obţinut notă de trecere la examenul din acest an.
Ca să ocupe o catedră vacantă, dascălii suplinitori aveau nevoie de note mai mari de 7 la probele scrise susţinute săptămână trecută.
Doar 31% dintre candidaţi au reuşit, însă, această performanţă. Aproape 40% au luat între 5 şi 7, iar ceilalți au picat examenul, obținând note mai mici de 5.
Conducerea inspectoratului se arată, însă, mulţumită de rezultatele examenului, deoarece vor fi ocupate toate posturile titularizabile scoase la concurs.
„Suntem într-o plajă de note între 9,80 – cea mai mare notă la învăţători- şi două note de 10 – la educaţie fizică şi fizică- și note sub 5. Avem, însă, rezultate care asigură titularizaera cadrelor didactice”, a declarat insp. şc. gen. al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Gheorghe Borovină.

Realitatea e crudă la… real
Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la disciplinele reale, acolo unde cei mai pregătiţi dintre profesori s-au îndreptat, probabil, către alte slujbe mai profitabile. Astfel, la fizică, un singur profesor a obţinut notă peste 7. Note foarte mici s-au obţinut şi la chimie. La disciplinele umane, stăm mai bine. Pe cele trei catedre de limba română s-au bătut câteva zeci de profesori, iar cei mai mulți au obţinut note foarte mari. 21 de note peste 7 au luat şi profesorii de limba engleză, care se luptă pentru cinci posturi titularizabile.
„La geografie, cu o singură excepţie, toate notele sunt peste 5”, a mai precizat Gheorghe Borovină.
Dascălii nemulţumiţi de rezultate au depus astăzi contestaţii la centrele de examen, astfel că notele finale vor fi afişate abia joi.
Vineri, în şedinţă publică, va avea loc prima etapă a repartiţiei. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co