Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Regula celor 60 de minute

sport-pt-tratareO asociație ploieșteană îşi propune să promoveze sportul în rândul tinerilor, din dorinţa ca aceştia să nu fie afectaţi de boli de nutriţie ca diabetul, care a început să facă din ce în ce mai multe victime în România.

“Mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizică şi mai puţin de 60 de minute pentru televizor, computer şi jocuri video”, este sloganul asociaţiei 4 Young din Ploieşti. Proiectul numit “Regula celor 60 de minute” vrea să dezvolte mai multe reţele şi parteneriate la nivel comunitar, prin care să fie promovate programe ce au ca scop asigurarea unei vieţi independente şi reducerea nevoii de servicii de îngrijire pe termen lung.

Tineri mai sănătoși
Scopul proiectului este creşterea calităţii vieţii tinerilor cu diabet şi obezitate din judeţul Prahova şi, tocmai de aceea, în cursul săptămânii trecute, specialiştii asociaţiei au chemat mai mulţi tineri cu astfel de probleme, ca să facă sport în Sala “Leonard Doroftei” din Ploieşti. Copiii sunt în evidenţele şcolare înregistraţi cu greutate supraponderală.
“Ne adresăm tinerilor până în 30 de ani. Avem foarte multe parteneriate externe, pe asta ne-am axat. Facem pe această cale, o solicitare tuturor celor care doresc să se implice într-o asociație de tineret, să ne contacteze, să devină voluntari și să participe la toate programele internaționale pe care le avem”, a declarat președintele Asociației 4 Young, Marinela Badea.
„Este bine să faci sport pentru că te distrezi, dar poţi şi slăbi. Aici am fost învăţat şi ce ar trebui să mănânc pentru a mai da jos câteva kilograme. Am înţeles că înainte mâncam greşit, dulciuri, prăjeli şi că nu se poate slăbi cu cartofi prăjiţi”, a declarat Mădălina Ispas, elevă în clasa a IX-a la un liceu din Ploieşti.
Bugetul necesar implementării proiectului se ridică la aproximativ 152.250 de lei. Cu acești bani ar putea fi ajutați mulți tineri cu obezitate, sau care deja au diabet. În judeţul Prahova sunt înregistraţi 29.692 de diabetici, din care 11.497 sunt în mediul rural, iar restul în mediul urban.  R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co