Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Maternitatea poate intra într-o criză fără precedent

maternitateMaternitatea din Ploiești se luptă cu datoriile. Ca majoritatea spitalelor din Prahova și în cazul acestei instituții, furnizorii de medicamente, hrană sau utilități, își vor banii de pe urma serviciilor prestate.

La 30 aprilie 2010, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (SOG) Ploiești avea datorii de peste 15 miliarde de lei vechi.
Acum, cu tot cu penalități, acestea au ajuns la 20 de miliarde de lei vechi și conducerea singurei unități de profil din județul Prahova speră că descentralizarea va fi un balon de oxigen și pentru Maternitate. “În momentul actual, încercăm, prin tot felul de relații, prin tot felul de asocieri, până la urmă, cu firmele de medicamente, care înțeleg situația prin care trecem și acceptă o plată la un interval mai mare de timp și încercăm să nu ajungem în situația de a apela la bunăvoința pacienților care, plătind asigurări de sănătate până acum, vor întreba de ce trebuie să facă acest lucru. E o întrebare la care ne este greu să răspundem”, a declarat directorul SOG Ploiești, dr. Călin Boeru.

Șase luni de groază
De la 1 august, însă, situația va fi dezastruoasă pentru că nu vor mai fi bani pentru nimic din ceea ce este necesar funcționării unei astfel de instituții.
Deocamdată, se încearcă o înțelegere cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, pentru a se lua din trimestrul patru bugetar fonduri pentru plata salariilor angajaților, pentru două luni. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova speră și ea ca descentralizarea să vitalize sistemul sanitar, dar până atunci, managerii ar trebui să țină spitalele pe linia de plutire. “Este evident că managementul spitalelor are un rol extraordinar de mare în organizarea activității, în perioada aceasta de șase luni, de criză maximă, astfel încât problemele să fie diminuate la un minim acceptabil”, a spus directorul DSP Prahova, dr. Cristian Vintilescu.
În Prahova, datoriile strânse de unitățile sanitare însumează 170 de miliarde de lei vechi. Doar Spitalul Municipal din Câmpina are datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi, mai mult decât Spitalul Județean de Urgență Ploiești, SOG Ploiești și Spitalul din Vălenii de Munte, la un loc.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co