Reglementări în Consiliul Local Câmpina
– Rămâne Floricon Salub să asigure salubritatea în Câmpina?
La şedinţa ordinară din 23 februarie, Consiliul Local Câmpina a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor”. Prin acest proiect judeţean, se doreşte obţinerea de fonduri europene destinate domeniului de salubritate. Proiectul, în amploarea sa, prevede apariţia şi a unor operatori regionali pentru managementul deşeurilor, în număr de şapte. Proiectul propus de către Consiliul Judeţean va trebui să fie aprobat de toate cele 104 localităţi din judeţ, Prahova fiind împărţită în şapte zone de management al deşeurilor. Municipiul Câmpina se integrează în zona 7, în vestul judeţului, aferentă staţiei de transfer de la Câmpina, investiţie realizată din fondurile private ale societăţii Floricon Salub. Administraţia locală câmpineană are încheiat un contract cu această firmă, pe o perioadă de 20 de ani, din care nu au trecut decât 8 ani. „Ni s-a spus că aceste contracte se derulează până la finalizarea lor, pentru a nu risca procese costisitoare. În plus, chiar Floricon ar putea fi unul dintre operatorii regionali pentru gestionarea sistemului de management integrat al deşeurilor”, a spus primarul Horia Tiseanu, precizând că a expus această situaţie forurilor superioare.
– FC Unirea Câmpina are un nou membru în Comitetul Director
După şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpina din ianuarie 2012, când consilierul Daniel Telegescu – totodată managerul Clubului de Fotbal „Unirea”- era acuzat de către viceprimarul Ion Dragomir că ia o indemnizaţie de 1.000 de lei din banii publici şi nu de la finanţatori, acesta din urmă a demisionat din Comitetul Director al clubului.
La şedinţa ordinară din 24 februarie, consilierul Daniel Telegescu a propus un proiect de hotărâre pentru numirea altui reprezentant al administraţiei locale în locul viceprimarului Ion Dragomir. Au existat trei propuneri: Marian Dulă, de la PDL – propus de către Horaţiu Zăgan (PSD), Gheorghe Sandu (PDL) – propus de către Marian Dulă, Elvis Arghir, liber de „contract politic” – propus de către Dragomir Enache (PNL).
Propunerile au fost supuse unui vot secret, rezultatele fiind după cum urmează: Marian Dulă a obţinut 2 voturi; Sandu Gheorghe, 7 voturi; iar Elvis Arghir, 9 voturi, câştigându-şi detaşat poziţia în Comitetul Director al clubului. Mai în glumă, mai în serios, consilierii au comentat în fel şi chip alegerea lui Elvis Arghir, privind prin prisma apartenenţei sale religioase, care nu-i permite să muncească sâmbăta, o zi când, de regulă, au loc meciurile de fotbal. C. N.