Administratie

Brezenii au reuşit să învingă iarna

Cu câtva timp în urmă, primarul localităţii Breaza, Nicolae Ferăstrăeru, îşi asuma responsabilitatea pentru modul defectuos în care demarase deszăpezirea, după venirea gerului cumplit şi a ninsorilor abundente. Este demn de remarcat că e un caz, posibil singular, când un factor de decizie la nivel local, angajat şi politic, chiar în partidul de guvernământ (PDL), recunoaşte când greşeşte.
Primarul Nicolae Ferăstrăeru a ţinut să-i informeze pe brezeni cu privire la activitatea primăriei în perioada imediat următoare şi să le mulţumească, în acelaşi timp, pentru înţelegerea şi răbdarea de care au dat dovadă, în a traversa această iarnă grea.

„După ce mi-am dat seama că am abordat greşit problema deszăpezirii, am reuşit, cu eforturi mari, ce-i drept, să mă reabilitez în faţa brezenilor. Acest lucru l-am putut face odată cu sosirea acelui camion, despre care vă spuneam, dacă vă amintiţi, care a fost la reparat, apoi în urma închirierii unor utilaje şi, nu în ultimul rând, în urma participării unor brezeni. Mulţi dintre ei şi-au dat seama că trebuie să contribuie într-un fel, cu mult, cu puţin, pentru desfăşurarea unei activităţi normale în Breaza.
E vorba de oameni care au exploatări în pădure şi care m-au ajutat, dându-mi utilaje specializate pentru deszăpezire. Astfel, au pus la dispoziţia oraşului acele TAF-uri (tractor auto forestier), echipate cu lanţuri, cu care am reuşit să pătrundem în zone mai puţin accesibile. Nu a fost uşor nici cu aceste utilaje, zăpada fiind mare… Nu se puteau lărgi drumurile cum trebuie, dar în final am reuşit să ieşim cu bine din această iarnă grea. Nu pot decât să le mulţumesc acestor oameni pentru că au dat dovadă de spirit civic, prin implicarea în problemele oraşului. Şi pot spune că am avut consumuri extraordinar de mici. Ca dovadă, şi acum mai am în stoc sare şi nisip. S-a depăşit totuşi, fiind normal să se întâmple aşa, consumul de motorină, deoarece utilajele au circulat aproape în continuu”, a declarat primarul Nicolae Ferăstrăeru.
Acum, locuitorii oraşului, începând de la copii, până la cei mai bătrâni, aşteaptă primăvara care, încet, încet, îşi arată semnele. „În acest sens, ne pregătim pentru curăţenia generală, pentru că acolo unde a început să se topească zăpada, se văd foarte multe gunoaie. Asta s-a întâmplat, o dată din cauza capacităţii de pătrundere a mijloacelor de transport pe toate străzile, pe de altă parte, din cauza celor care nu au reuşit totuşi, să-şi depoziteze resturile menajere în locurile special amenajate în curtea lor,  să le ducă la poartă, pentru a fi ridicate de firma de salubritate. În altă ordine de idei, cum se va termina definitiv cu zăpada, vom trece la plombarea porţiunilor principale de şosea.
Nu ne putem permite să asfaltăm toată zona, deoarece aşteptăm lucrările de extindere a reţelei de apă şi canalizare, care vor afecta drumul judeţean ce traversează oraşul. Oricum, odată cu venirea primăverii, se vor relua lucrările de reabilitare şi modernizare ale celor 22 de străzi. Anul trecut s-au asfaltat 16 străzi. Lucrările nefiind finalizate, anul acesta vor continua cu cele şase străzi rămase.
Apoi se vor continua prin construirea de rigole, traversări, trotuare, borduri şi, bineînţeles, se va turna ultimul strat, cel de uzură. Precizez acest lucru pentru că multă lume crede că vor rămâne în stadiul actual. Urmează ca în vară să se demareze al doilea program de dezvoltare infrastructură, de asfaltare a încă 23 de străzi, însumând aproape 11 km.
În această privinţă şi anul acesta Breaza va fi un adevărat şantier. Sunt conştient că mai sunt multe lucruri de făcut în oraş. Ceea ce spun acum sunt lucruri care se vor concretiza în scurt timp, nefiind doar vorbe. Uneori, lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, lovindu-ne de multe ori de un sistem administrativ greoi, de tot felul de proceduri şi chiar de birocraţie. Cu toate acestea, lucrurile se urnesc. Nu pot decât să le mulţumesc brezenilor, pentru răbdarea şi înţelegerea lor, chiar dacă nu le e uşor, şi să stărui să fac ceea ce trebuie şi au nevoie”, a precizat edilul Brezei.

Pregătiri de primăvară
Ca şi anul ce trecut, autorităţile locale sunt pregătite şi pentru înfrumuseţarea oraşului. S-a prevăzut achiziţionarea de mobilier stradal şi se intenţionează schimbarea tuturor băncilor din zona centrală, astfel încât aceastea să aibă caracteristici uniforme, moderne, şi să existe coşuri de gunoi adecvate. „În acelaşi timp, vrem să montăm încă şase, şapte alveole în staţiile de transport în comun, în afara celor deja existente, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi de intemperii.
Vrem ca în zona centrală să plantăm şi flori. Nu mă pot abţine să nu subliniez că anul trecut am fost acuzat că asta mai lipsea…, că avem de toate în Breaza şi ne mai trebuie flori. Nu e chiar aşa. Nu cred că vreun brezean sau orice cetăţean de oriunde din altă parte, care trece prin centrul oraşului, nu se bucură să-şi încânte privirea văzând un spaţiu frumos amenajat.
Pot afirma cu responsabilitate că zona centrală a Brezei, după mulţi ani de zile, a început să arate cât de cât frumos, să se contureze încet, încet, un aspect civilizat, plăcut. Am pus, într-adevăr, nişte covoraşe de gazon anul trecut, doar din dorinţa de a ne prinde primeniţi, ca să zic aşa, Sărbătorile Pascale. Normal era să plantăm sămânţă de gazon, dar ar fi crescut foarte greu.
La vremea respectivă am fost acuzat că am dat lucrările unei firme anume, unui brezean care are angajaţi tot brezeni. Acum aş vrea să afle toată lumea că totuşi, plata către această firmă s-a făcut tocmai către sfârşitul anului 2011, în funcţie de posibilităţile financiare ale primăriei, lucru ce nu l-a favorizat cu nimic pe administratorul respectiv.
Din contră, cei favorizaţi am fost noi, administraţia, pentru că ne-a păsuit, iar brezenii s-au bucurat de nişte spaţii verzi.
Oricum, Breaza va fi plină de flori şi de verdeaţă în această primăvară”, a declarat primarul Brezei, Nicolae Ferăstrăeru, hotărât să îndeplinească toate aceste obiective. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co