Actualitate

Începe reabilitarea batalului

La începutul lunii martie, Consiliul Local Câmpina a anunţat, într-o conferinţă de presă, că s-a încheiat un contract de reabilitare a batalului de reziduuri petroliere, derulat în cadrul proiectului „Reabilitare sit poluat istoric – batal depozitare reziduuri petroliere strada Lacul Peştelui”.
Acesta este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”. Valoarea contractului este de 10.263.796 de lei fără TVA  (n.r. – peste 2 milioane de euro) şi se va derula în perioada 18 ianuarie 2011-18 ianuarie 2013.
Firma care a câştigat licitaţia susţinând această lucrare de anvergură este Ecoplast Bucureşti, în parteneriat cu firma germană Bauer. „Primul pas va fi eliberarea amplasamentului de deşeurile menajere strânse de-a lungul timpului şi, de asemenea, de vegetaţie. Pe zona curăţată se vor amplasa toate instalaţiile fluxului tehnologic cu o centrifugă trifazică, o instalaţie mobilă de desorbţie termică şi toate celelalte părţi componente ale organizării de şantier. După instalarea echipamentului, vom începe tratarea şlamului din cele patru bazine ale batalului, prin pompare sau excavare, în funcţie de starea şlamului.
Acesta va fi transferat într-un bazin de recondiţionare, unde va fi încălzit şi omogenizat, ulterior trecând într-o centrifugă trifazică, de unde rezultă o separare a şlamului în trei faze: lichidă (apă), faza de produs petrolier şi faza solidă”, a explicat reprezentantul firmei Ecoplast, referitor la etapele procedeului tehnologic ce va fi aplicat pentru reabilitarea batalului.

Posibilă întârziere
Începerea lucrărilor a fost întârziată din cauza contestării licitaţiei la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi în instanţă, existând posibilitatea de a se cere, la un moment dat, o prelungire a termenului de derulare a contractului.
Până la sfârşitul acestei luni, amplasamentul va fi predat firmei Ecoplast şi partenerului său, pentru începerea lucrărilor.
Prin acest plan, se doreşte redarea terenului reabilitat ca zonă verde de agrement, pentru public, ridicându-se orice impact asupra mediului local, cauzat de activităţile precedente desfăşurate pe sit, pe o suprafaţă de 8.174 de metri pătraţi. C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co