Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Propunere pentru inchirierea locurilor de parcare la blocuri: doar o masina de apartament

Viceprimarul Cristian Ganea a lansat recent o propunere la nivelul Consiliul Local referitoare la posibilitatea ca ploieștenii să poată închiria locurile de parcare rezidențiale și a revenit, astăzi, cu detalii referitoare la condițiile în care vor putea fi revendicate parcările și metodologia de aplicare a noilor reguli.

Una dintre condiții ar fi ca pentru un apartament să nu se poată închiria decât un singur loc de parcare.

Propunerea urmează a fi transformată într-un proiect ce va fi dezbătut ulterior într-o ședință a Consiliului Local dedicată temei locurilor de parcare din municipiu.

Inițiativa vizează posibilitatea închirierii unui loc de parcare rezidențial, după modelul aplicat deja în Sectorul 4 din București, contra unei sume de bani prestabilite, pe care solicitantul îl va achita la Finanțe, după ce a făcut dovada achitării taxelor, impozitelor sau amenzilor datorate la bugetul local.

Un element foarte important este acela că se va putea închiria doar un singur loc de parcare pentru un apartament, iar persoanele cu dizabilități vor avea prioritate la alocare.

Cristian Ganea a explicat că, în cazul în care va fi urmat modelul din București, unde pe locurile de parcare închiriate nu pot parca decât beneficiarii, indiferent dacă locul este liber, va fi necesară adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local privind strategia de parcare pe teritoriul municipiului.

În baza acestei hotărâri, cei care parchează pe locurile închiriate fără a avea acest drept vor fi sancționați de Poliția Locală, a mai spus viceprimarul Ploieștiului.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co