Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sinaia completeaza legaturile de prietenie romano-portugheze

Cea mai cunoscută staţiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, a fost aleasă ca să întregească legăturile de prietenie dintre România şi Portugalia.

Confirmarea a venit recent, odată cu vizita oficială a premierului român în Portugalia, care a participat şi la ceremonia de inaugurare a unei piațete dedicate României, în orașul Estoril, situat în Cascais, suburbie a Lisabonei. Tot aici, la Cascais, care sărbătorește 650 de ani de la înființare, există și o școală a comunității românești, iar autorităţile de aici au anunţat că au început şi negocierile pentru înfrățirea cu orașul Sinaia.

Cascais și Estoril prezintă un interes deosebit pentru România, în special în anul Centenarului Marii Uniri, datorită numeroaselor personalități românești care au locuit aici: Lucian Blaga, Mircea Eliade, Elena Văcărescu sau Regele Carol al II-lea.

Estorilul, împreună cu Cascais și Sintra, formează încă din perioada interbelică renumitul Triunghi de Aur de la Oceanul Atlantic.

În context, pe lângă alte oraşe din străinătate cu care Sinaia este înfrăţită, cunoscuta staţiune montană se va înfrăţi şi cu o localitate celebră pe plan internaţional, dar cu deschidere la ocean. Cascais este un oraş aflat la 30 km vest de Lisabona, cu aproximativ 35.000 de locuitori.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co