Actualitate

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa

O firmă chineză va începe să fabrice la Băicoi autobuze electrice pe care le va comercializa în țările europene.

Inițiativa investitorului din Republica Populară Chineză beneficiază de sprijinul autorităților locale și județene dat fiind că pentru Băicoi aceasta înseamnă crearea de sute de noi locuri de muncă.

Astăzi, investitorul chinez care a creat un parc industrial la Băicoi a semnat împreună cu compatriotul său actul de cooperare dintre Romania Liaoning Industrial Park Băicoi și firma producătoare de autobuze electrice, Qian Feng New Energy Vehicle.

Concret, este vorba despre o investiție de 100 de milioane de euro și crearea a peste 400 de noi locuri de muncă. Investitorul chinez își propune ca anual să producă peste 3.000 de autobuze electrice, destinate tuturor țărilor din Europa, inclusiv România.

La festivitatea semnării acordului de cooperare au participat reprezentanți din partea autorităților prahovene, ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dar și o delegație din China, condusă de secretarul de partid al Provinciei Liaoning.

Înainte însă ca investiția să fie demarată, există o serie de amănunte care trebuie puse la punct, poate cel mai important dintre ele fiind acela că suprafața de teren de la Băicoi este insuficientă, investitorul chinez având nevoie de 50 de hectare pentru ridicarea halelor de producție.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co