Actualitate

Preţuri mai mici la tranzacţiile imobiliare

imobiliara-2Veşti bune pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă. Preţurile au scăzut chiar şi cu 25 % faţă de anul trecut, iar agenţii imobiliari se întrec în tot felul de oferte. Cei mai mulţi proprietari care şi-au scos la vânzare bunurile au preferat să-şi reducă pretenţiile iniţiale. S-au ieftinit casele, apartamentele, dar şi terenurile. În momentul de faţă, preţul pe metru pătrat a scăzut sub 100 de euro. „În raport cu anul 2009, preţurile la toate categoriile de imobile din această zonă au scăzut.
De exemplu, la apartamente, preţurile în Predeal şi Sinaia fluctuează între 800 şi 1.200 de euro/mp, iar pentru casele şi vilele din zonă, cu terenul aferent inclus,  preţurile sunt cuprinse între 900 şi 1200 euro/mp. Considerăm că piaţa va urma o curbă uşor descendentă spre stabilizare, asta însemnând că este un moment propice pentru a se face investiţii în acest sector”, a precizat Mihai Totpal, directorul unei agenţii imobiliare.
Cel mai probabil, preţurile la clădiri şi terenuri vor creşte abia în toamnă. Totodată, specialiştii susţin că, mai nou, cei interesaţi să cumpere proprietăţi au devenit mai pretenţioşi şi sunt foarte atenţi la calitatea achiziţiei. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co