Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Poluare cu ţiţei la Băneşti

titei-2O suprafaţă de teren privat din comuna Băneşti a fost inundată cu produs petrolier la sfârşitul săptămânii trecute, de la o conductă aparţinând unei societăţi de transport.

Defecţiune la conducta de transport ţiţei sau tentativă de furt? Acestea erau aspectele la care s-au gândit reprezentanţii societăţii Conpet, a cărei conductă a transformat o bună parte a proprietăţii unui bărbat din Băneşti într-un lac de produs petrolier. Imediat ce s-a observat coloana de aproximativ 20 de metri de ţiţei, s-a sunat la 112. „Este vorba despre cartierul Căţin, din Băneşti. Am venit la locul faptei, am văzut despre ce este vorba, am simţit mirosul puternic emanat de la scurgerea aceasta. Este vorba despre vreo 20 de metri, în lungime, şi este în apropierea liniei de înaltă tensiune, asta m-a speriat cel mai tare”, a declarat viceprimarul comunei Băneşti, Amelin Mihalache.

Intervenţia autorităţilor
Pompierii militari s-au deplasat de urgenţă la locul unde s-a produs avaria, în primul rând, pentru a fi pregătiţi să intervină în cazul în care izbucnea un incendiu şi, în al doilea rând, pentru a împiedica împrăştierea ţiţeiului.
„Nu este o intervenţie dificilă, este o intervenţie obişnuită de-a noastră în asemenea cazuri. Facem izolarea zonei, pentru a împiedica ţiţeiul să înainteze spre grădina oamenilor”, a spus lt. col. Florin Naghi, din cadrul ISU Prahova.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co