Actualitate

Preot şantajat de cămătar

politieUn preot din localitatea prahoveană Păulești a reclamat faptul că de ceva timp este amenințat cu moartea de către un bărbat fără ocupație din Ploiești, poreclit Mexicanul, căruia avea să-i înapoieze o sumă de bani.

Așa că polițiștii prahoveni au dat curs sesizării și au înaintat cazul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. Șantajatorul a fost surprins exact când lua 840 de lei de la victima sa, în zona unei staţii de carburanţi, situată la ieşirea din Ploieşti către Bucov.
Chiar și de față cu polițiștii, cămătarul și-a amenințat victima că va sesiza Patriarhia despre unele așa-zis ilegalități comise de acesta.

Lua și pielea de pe popă
Fața bisericească împrumutase, anul trecut, de la cămătarul din Ploiești, o sumă de bani care între timp se dublase.
În plus, Mexicanul – adică Manix G. – îi cerea și alte bunuri personale, pe lângă bani.
După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, inspectorul Daniel Radu, preotul împrumutase 10.000 de lei, care între timp se făcuseră 23.000 de lei, iar preotul a mai dat între alte bunuri și o centrală de apartament, calorifere, jante auto și o plasmă tv, dar tot nu era de ajuns.
Mexicanul, în vârstă de 36 de ani, este un cunoscut cămătar din Ploiești. Acesta a fost retinut pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să petreacă după gratii între doi și șapte ani.
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova revine cu apelul către prahovenii care au cunoştinţă despre comiterea unor astfel de infracţiuni sau ei înşişi sunt victime ale unor astfel de fapte, rugându-i să anunţe de îndată aceste aspecte la numărul unic de urgenţă “112”.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co