Actualitate

Hoţ de moaşte, capturat de jandarmi

jandCel de-al patrulea suspect in furtul moaștelor Sfântului Nectarie de la biserica Mănăstirii Radu Vodă din București a fost prins la Ploiești.

Joia trecută, un jandarm ploieștean din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab”, aflat în timpul liber, a observat, în zona unui magazin din localitate, o persoană care avea semnalmentele celui dat în urmărire. Așa că și-a chemat imediat colegii și, împreună cu ei, l-a prins pe suspect. Acesta  este Florin D., în vârstă de 19 ani, din comuna Şirna. O dată prins, tânărul a spus că vorbește doar în prezenta unui avocet și că… s-a predat singur.
Suspectul a fost predat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile Ploiești, locotenentul Adrian Vlad.
Avea și apucături pioase
Florin Dragnea este în anul IV la seminarul teologic al Mănăstirii Radu Vodă. Împreună cu alți trei bărbați, a sustras din biserica din București… moaștele Sfântului Nectarie, păstrate acolo încă din anul 2000. În plus, hoții au furat și banii din cutia milei și mai multe obiecte de cult cu o anumită valoare. Sfintele relicve nu le-au purtat noroc jefuitorilor, trei dintre ei fiind prinşi în scurt timp, în apropierea lăcașului de cult, și duși la poliție pentru cercetări. Florin a reușit să fugă atunci, cu ajutorul unui autoturism, dar a fost dat în urmărire.
Prejudiciul a fost recuperat integral, iar moaștele nu au fost deteriorate. Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai importanţi sfinţi, este considerat vindecătorul de cancer şi este sărbătorit pe data de 9 noiembrie. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co