Eveniment

Premiaţi de faţă cu ministrul

colegiu-militar-breaza-1La festivităţile de premiere a elevilor care au avut loc săptămâna trecută la  Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost prezent şi ministrul Apărări Naţionale, Mircea Duşa.

Şeful Apărării a exprimat aprecierea faţă de unitatea de învăţământ prahoveană. „Este un eveniment deosebit în viaţa unui tânăr care finalizează studiile liceale, pentru că se despart de şcoală, se despart de colegi şi urmează o nouă etapă în viaţă. Când vorbim despre învăţământul militar în România trebuie să precizăm faptul că cele trei licee militare pe care le avem sunt instituţii de elită, sunt instituţii care se află în topul liceelor: colegiul de aici este pe locul I, cel din Alba-Iulia este pe locul doi… Sunt instituţii foarte serioase, care nu au dat rebuturi de-a lungul anilor”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
În cadrul aceleiaşi festivităţi, ministrul Duşa i-a acordat gradul de sublocotenent, Larisei Tudor, prima româncă absolventă a cursurilor Academiei Militare West Point din SUA. “Sunt foarte fericită, nu m-aş fi putut gândi la un loc mai bun de a fi promovată, decât la un loc în care am început cariera militară”, a declarat sublocotenentul Larisa Tudor.

Speranţe
Plini de emoţie, elevii claselor a XII-a privesc încrezători viitorul lor.
“Astăzi am absolvit cursurile cu media 9,92 şi sunt foarte emoţionat în acest moment. Emoţiile ce mă încearcă sunt greu de exprimat în cuvinte… Pe cât sunt de supărat, pe atât sunt de fericit. Sunt supărat că mă despart de colegi, dar sunt fericit pentru rezultatele obţinute şi ştiu că fiecare sfârşit este un nou început.  Vreau să urmez cursurile Academiei Tehnice Militare din Bucureşti, unde sper că voi ajunge un ofiţer de vârf al Armatei Române”, a mărturisit unul dintre absolvenţi. „Aceste activităţi au fost încărcate de multă emoţie şi, în acelaşi timp, de multă bucurie, dar şi de multă responsabilitate, pe umerii absolvenţilor stând greutatea pe care o presupun cele două examene, Bacalaureatul şi concursul de admitere în învăţământul superior”, spus comandantul Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, col. dr. Constantin Moraru.
Pe lângă ministrul Apărării Naţionale, la festivităţile de premiere a elevilor au fost prezenţi părinţii acestora şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co