Eveniment

Ministrul Sănătăţii, premiat la Sinaia

ministruMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat au primit medaliile de onoare conferite de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

Evenimentul a avut loc în cadrul Congresului Medicilor Anestezişti şi de Terapie Intensivă Desfăşurat săptămâna trecută la Sinaia. Cei doi înalţi demnitari au fost felicitaţi pentru sprijinul acordat acestei specialităţi medicale.
“Pe baza legii am creat un program naţional de dotare. Este destinat finanţării suplimentare celei existente în prezent, achiziţionării de medicamente, materiale sanitare, consumabile şi reactivi.
Este un program de importanţă majoră, pentru că, aşa cum ştim, sistemul de urgenţă prespitalicesc s-a dezvoltat extraordinar în România şi funcţionează excelent având o finanţare proprie”, a declarat preşedintele SRATI, prof. dr. Dorel Săndescu.
“Este, într-adevăr un moment important şi anume programul pe care îl introducem în acest an. După cum ştiţi, el este aprobat, el are toate formele legale, cum se spune, şi urmează numai să-i dăm startul. Am înţeles că la acest congres se vor definitiva absolut toate detaliile tehnice de desfăşurare a programului şi după aceea, sigur, noi urmează să-l punem în operă”, a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. “Vine programul şi continuă finanţarea pentru cazurile critice… va fi o listă de cazuri eligibile, va fi o modalitate de decontare, asta discutăm acum, să vedem care este soluţia cea mai simplă pentru toţi şi cea mai eficientă. Eu sper ca după doi, trei ani, când o să ne revedem, indiferent în ce poziţie este oricine, să spunem că la programul de infarct avem o reducere a mortalităţii de atâta la sută”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Pe lângă acest program, în acest moment, Ministerul Sănătăţii se află în discuţii cu Banca Mondială, pentru programul de dotare a secţiilor ATI. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co