Eveniment

Ziua Europei, sărbătorită la Buşteni

BIP_23019 Mai – Ziua Independenţei României, dar şi a Europei, a fost sărbătorită, ca în fiecare an, cu fast la Buşteni. Sute de localnici s-au încolonat şi au parcurs traseul dintre sediul Primăriei şi statuia Caporalului Muşat din centrul oraşului pentru a depune coroane de flori.
La manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partidelor politice, Poliţiei şi Salvamontului, dar şi veterani de război. Grupul coral al elevilor, coordonat de profesorul Marin Guşter, a intonat câteva cântece specifice acestei sărbători.
Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni, a evocat, cu acest prilej, importanţa momentului şi a scos în evidenţă, printre altele, că: „Procesul integrării României în măreţul proiect, DOS_2361Uniunea Europeană, prin aderarea ţării noastre în 2007, reprezintă o realizare enormă, ce oferă românilor speranţa prosperităţii şi progresului. Consider că trebuie să renunţăm a ne mai compara cu trecutul, iar optimismul ar trebui să ne călăuzească în acţiunile noastre viitoare.”
După ceremonia de la Statuia Caporalului Muşat, coloana s-a deplasat la Cimitirul Eroilor din curtea Bisericii Domneşti, unde s-au depus coroane de flori, iar preoţii au ţinut o slujbă de pomenire a eroilor români.
Adriana Vâjeu

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co