Actualitate

Prahova: aparatul Idylla ajută la depistarea precoce a cancerului

Județul Prahova beneficiază de o premieră absolută în România, care constă într-o achiziție de ordin medical capabilă să depisteze precoce cancerul și, prin urmare, să salveze de la moarte persoanele care vor solicita ajutor.

Este vorba despre aparatul Idylla, care ajută la depistarea precoce a cancerului.

Anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer, iar numărul deceselor provocate de această boală se cifrează la aproape 50.000. Este a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare.

Prahovenii au acum şansa de a se salva. Asociația Pacienților Oncologici-România a devenit, prin achiziţionarea aparatului Idylla, prima asociaţie de pacienţi din țara noastră care lucrează pentru depistarea precoce a cancerului prin intermediul analizelor medicale.

Potrivit unui comunicat de presă, în prezent, aparatul este singurul, în afară de biopsia solidă și biopsia lichidă, care lucrează în timp record, respectiv 2- 2.5 ore faţă de 7-15 zile.

Idylla are capacitatea de a determina din sânge modificările ADN-ului mutant pentru trei tipuri de cancer: colorectal, pulmonar şi de piele. Există posibilitatea de extindere a gamei.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co