Actualitate

Comuna Balta Alba are Centru pentru Situatii de Urgenta

Localitatea prahoveană Balta Albă are, începând de astăzi, un Centru pentru Situații de Urgență, care a fost inaugurat astăzi.

Potrivit Consiliului Județean Prahova, acesta va deservi zona de sud a Județului Prahova, fiind foarte util, deoarece se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență (accidente, incendii, inundații, urgențe medicale etc.), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada A3.

Localitățile care intră în zona de competență a Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt: Gorgota, Poienarii Burchi, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești, iar distanța medie dintre acest centru și raionul de intervenție este de aproximativ 13 km.

La ceremonia de inaugurare a a Centrului, desfășurată astăzi, au participat, printre alții, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, și prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea.

Proiectul ,,Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD de tip B2, operată de paramedici.

De această investiție cu o valoare totală de 776.643 lei (TVA inclus), vor beneficia atât locuitorii celor șapte localități prahovene aflate în zona de competență a centrului, cât și cei aflați în tranzit.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co