Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Poliţiştii luptă în instanţă pentru salarii

Carmen Măinică-Regan, lider sindical în cadrul FSNPPC Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, a declarat că se încearcă, pe toate planurile, o anihilare a sindicatelor din cadrul poliţiei, după ce oamenii legii au dat în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul de Finanţe, pentru diminuarea salariilor cu 25%.

Scandalul generat în ultima vreme în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în care sunt implicate nume sonore cu funcţii importante, şifonează, în continuare, imaginea poliţiştilor din România. Liderul de sindicat al Biroului Teritorial FSNPPC al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, Carmen Măinică-Regan, a ţinut să comenteze această situaţie, care interacţionează „volens-nolens” cu lupta sindicală a poliţiştilor şi a personalului contractual, scoţând pe tapet ideea de anihilare a sindicatelor acestora. „Această încercare de anihilare se simte prin declaraţii de genul „sindicatele nu au ce căuta în Poliţia Română”. Am auzit această declaraţie de la domnul Dudu Ionescu, fost ministru de interne. Mi se pare intolerabil ca dumnealui să afirme că sunt 14 sindicate sau chiar mai multe în cadrul Poliţiei Române. În Poliţia Română, nici pe departe nu sunt atât de multe sindicate reprezentative. Este o atitudine pe care nu o înţeleg, deoarece existenţa unor sindicate puternice reprezintă, de fapt, un mod de apărare a unor oameni care fac parte din aceeaşi categorie. Sindicatele mediază şi oferă un echilibru între putere şi angajaţi. Sindicatele pot interveni în această relaţie, dar până la un punct. Sindicatele nu vor să submineze siguranţa naţională sau economia statului. Am fost acuzaţi de acest fapt chiar de omul cu cea mai mare putere în stat, după mitingul care a avut loc în 24 septembrie, ceea ce este intolerabil. Acel miting a fost organizat de noi şi toate scandările de la momentul respectiv, noi nu suntem convinşi că au fost făcute de membrii noştri de sindicat, pentru că foarte uşor, puteau fi introduşi instigatori. La fel de intolerabil mi se pare că se discută doar într-un „colţ” în mass-media, despre agenţi de poliţie sau ofiţeri care au fost loviţi, au stat în comă sau chiar şi-au pierdut viaţa. În momentul acesta, nu se vorbeşte despre aceşti oameni, care fac sau au făcut parte din Poliţia Română. Poliţia Română nu este reprezentată de un inspector şef sau de două-trei persoane de la vârf. Există inspectori şefi în această ţară, directori de şcoli de poliţie, subordonaţii acestora, cu un comportament ireproşabil. Nu se poate spune că suntem toţi la fel. Pădure fără uscături nu există. Dar asta nu presupune că toţi trebuie să fim băgaţi în aceeaşi oală. În Poliţia Română sunt oameni care-şi fac datoria cu un profesionalism deosebit, sunt foarte inteligenţi, foarte bine pregătiţi şi foarte implicaţi în ceea ce fac. Nu este corect să fie pătată o  instituţie, o întreagă categorie de oameni, pentru câteva persoane certate cu deontologia profesională şi integritatea morală. Nu sunt de acord ca anumite persoane să tot denigreze această instituţie, de care eu sunt foarte mândră. Pentru că sunt peste 50.000 de oameni care muncesc. Şi muncesc în slujba cetăţeanului român”, a spus liderul sindical Carmen Măinică-Regan.
Cu ministerul în instanţă
În acelaşi timp, aceasta a anunţat declanşarea unei acţiuni în instanţă, la nivelul FSNPPC, împotriva Ministerului de Finanţe şi a Ministerului de Interne, privind premiul aferent anului 2009, acordat diminuat, şi diminuarea cu 25% a drepturilor salariale.
Rămâne de văzut ce câştig de cauză vor avea, ţinând cont de intervenţia unui secretar de stat din Ministerul Justiţiei, care a cerut sancţionarea disciplinară a magistraţilor din judeţul Vâlcea, magistraţi ce s-au pronunţat în favoarea unor bugetari, declarând ilegală reducerea salariilor. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co