Actualitate

Poliţiştii dau în judecată Prefectura

Poliţiştii dau în judecată Prefectura Prahova şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru recuperarea banilor opriţi, în perioada 1 iulie-31 decembrie 2010, prin tăierea salariului cu 25 %.

Oamenii legii recurg la această măsură, deoarece consideră că micșorarea drepturilor salariale este o ilegalitate. „Noi am înaintat o acţiune în instanţă împotriva Instituţiei Prefectului Prahova şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru recuperarea sumelor reținute politiştilor care se ridică la câteva miliarde de lei. Sindicatul se prevalează de prevederile Curţii Europene a Drepturilor Omului, care consfinţesc drepturile sociale şi economice cât mai mari pentru această categorie specială, remuneraţie corespunzătoare specifică condiţiilor de muncă”, a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Prahova, Florian Ioniţă.

Alt statut?
Din păcate, problema diminuării salariilor nu este singura problemă cu care se confruntă oamenii legi. Mai nou, aceştia au de furcă şi cu statutul poliţistului, fiind de părere că forma actuală a legii determină militarizarea cadrelor. “Noi vom propune ministrului a altă formă a statutului poliţistului. Aşa că vom avea o întâlnire la Bucureşti pe tema asta. Nu ştiu ce se urmăreşte exact, dar cert este că tot mai mulţi colegi se interesează cum pot obţine concedii fără plată, nemulţumiţi fiind de cum decurg lucrurile în sistem”, a declarat liderul sindical Florian Ioniţă. De la începutul anului, până în prezent, zece poliţişti au și depus cereri în acest sens. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co