Actualitate

Rablele, la control!

Reprezentanţii Registrului Auto Român şi ai Poliţiei Rutiere au luat la bani mărunţi şoferii care nu respectă semnele de circulaţie, care conduc pe drumurile naţionale fără a avea roviniete şi transportatorii de persoane care au mai mulţi pasageri decât maximul admis.

Acţiunea, desfășurată la mijlocul săptămânii trecute, a avut drept scop marcarea ”Zilei fără accidente”.
„Am organizat acestă amplă acţiune cu scopul de a combate şi preveni accidentele. Totodată, se urmăreşte şi dacă şoferii respectă regulile de circulaţie, în special acei şoferi care circulă cu maşini înmatriculate în alte ţări”, a declarat subcomisarul Adrian Iacob, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova.
În doar o oră de la debutul acţiunii, a curs cu amenzi și multora dintre şoferi polițiștii le-au oprit actele maşinilor.
“Am identificat mai multe nereguli cu privire la transportul rutier de mărfuri, drept pentru care aceştia au fost amendaţi.
În doar o oră, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare”, a declarat subcomisarul Adrian Iacob.
Au dat-o la întors
Cei mai mulţi dintre şoferi au găsit pe loc o explicaţie pentru neregulile depistate în trafic de oamenii legii. “Eu stau în Bucov şi acum doream să mă duc cu soţia să cumpăr rovinietă. Cum era să ajung la benzinărie să cumpăr? În zbor? Spune-ţi şi dumneavoastră acum”, a declarat un prahovean. “Îi controlează doar pe cei care sunt în regulă, dar eu lucrez la o firmă privată. Cine îmi plăteşte mie acum orele pierdute aiurea? Asta e România”, a declarat un şofer de tir.
Nici transportatorii de persoane nu au scăpat de amenzi. Unii dintre ei au fost găsiţi, în timpul controlului, cu mai mulţi pasageri decât limita admisă. “Fac varice dacă stau în picioare? Pe mine m-a prins acum cu câţiva pasageri în picioare, dar când circul cu doar trei oameni, nu se vede”, a explicat un transportator.
Şi cei care nu respectă semnele de circulaţie au fost luaţi în colimator. “Prin acestă acţiune se încearcă diminuarea accidentelor de circulaţie. În mai puţin de o oră s-a supendat permisul a patru şoferi care au ignorat culorile semafoarelor electrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu.
Astfel de controale vor mai fi făcute și în perioada următoare. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co