Actualitate

Reclamantul s-a ales cu dosar penal

Un cetățean german, proprietarul unei case în Breaza a reclamat la poliție spargerea locuinței. Hoții au fost prinși, dar nici proprietarul nu a scăpat de cercetare.

În luna iunie, poliţiştii din Breaza au fost sesizaţi de către o persoană cu cetăţenie germană, că i-a fost spartă casa pe care o deţine într-o zonă izolată a Brezei și pe care o vizitează o dată pe an, când se află în concediu. Oamenii legii au demarat cercetările și ulterior au fost identificaţi principalii suspecţi, aceştia fiind trei bărbaţi din localitate. Din imobilul respectiv au fost sustrase mai multe unelte electrice, o scară și două aparate DVD, prejudiciul ridicându-se la 20.000 de lei. Bunurile au fost comercializate la diverse persoane, dar poliţiştii brezeni au reuşit să le recupereze. Mai mult de atât, au recuperat de la unul dintre suspecți chiar şi un pistol marca „Reck” model G5, calibru 8 mm, de fabricaţie germană, care fusese și el sustras din locuinţa cetăţeanului german.

A uitat de el…
Luat la întrebări de către poliţişti, proprietarul a declarat că în 1998, când s-a hotărât să construiască o casă în Breaza, şi-a cumpărat din Germania o rulotă, pentru a locui în ea până la finalizarea lucrărilor. În 2002, când s-a mutat în noua locuinţă, a transferat mai multe obiecte de uz casnic din rulotă, găsind cu această ocazie, într-un sertar, pistolul în cauză. Fiind unul cu gaze – aşa cum au constatat ulterior și la anchetă, prin expertiza efectuată de specialişti-, l-a depozitat într-un dulap, uitând de el, după cum a declarat poliţiştilor.
Celor trei suspecţi li s-au întocmit dosare penale, dar nici cetăţeanul german nu va scăpa nepedepsit, fiind cercetat pentru deţinerea ilegală a unei arme. El riscă să plătească o amendă penală.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co