Imobiliare Valea Prahovei
Politica

PNL Câmpina a ieşit în presă

Daniel Ioniţă, fost secretar în cadrul Biroului Permanent Local al filialei PNL Câmpina, a devenit vicepreşedinte şi, totodată, membru al Biroului Judeţean Prahova. Se cunoaşte, deja, faptul că Liviu Briciu s-a retras din funcţia de vicepreşedinte al filialei, cu puţină vreme în urmă. Anunţul a fost făcut, oficial, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, în care au fost abordate şi alte subiecte interesante.

Cu acelaşi prilej, liderul PNL Câmpina, Virgil Guran a adus la cunoştinţa câmpinenilor faptul că s-a hotărât să ceară administraţiei locale studiile de fezabilitate din 2005 până în prezent, înaintând deja, o cerere în acest sens, pe care a înregistrat-o pe 21 martie, anul în curs. Acesta s-a arătat suspicios cu privire la modalităţile de realizare a unor lucrări, inducând ideea că se profită de banii daţi de administraţie pentru unele studii de fezabilitate, fără ca proiectele să fie puse în practică. „Ne interesează studiile care s-au făcut, ce valoare au, la ce valoare s-au realizat lucrările şi dacă sunt studii de fezabilitate fără lucrări realizate. De ce dorim acest lucru? Există un sistem, în politica românească, în care se face un studiu de fezabilitate la o valoare mare, pentru a se încasa acel 5% din valoarea respectivă pentru proiectare, pentru studiu. După care, reprezentanţii administraţiei zic că au făcut economie şi fac lucrări la jumătate de preţ, când, de fapt, s-ar putea face la un sfert de preţ. Toată lumea e mulţumită, inclusiv lumea păcălită şi bucuroasă, gândind că, uite, ce administrator local bun avem, pentru că au scăzut cheltuielile. Apoi, când mai au nevoie de nişte bani din politică, trag câte un studiu de fezabilitate, fără să mai realizeze lucrarea” a ţinut să precizeze Virgil Guran.

Ofertă de colaborare
Făcând trimitere la faptul că mulţi dintre membrii filialei PNL sunt economişti, oameni de afaceri, Virgil Guran oferă cu ironie, administraţiei locale, consultaţii în domeniul economic. „Avem oameni care au şi studiile şi căderea să facă analiză, studii economice şi putem să dăm consultanţă cu titlu gratuit celor din primărie, referitor la aceste cheltuieli. Anunţăm oficial acest lucru. Ştim foarte bine să evaluăm o lucrare, pentru că am făcut-o de zeci de ani din bani personali şi, când te doare buzunarul, eşti atent”, a spus Guran.
Totodată, liderul atrage atenţia autorităţilor locale că, dacă nu se va primi un răspuns la solicitarea filialei PNL în 30 de zile, aşa cum prevede legea, „vom înainta o acţiune în contencios administrativ. Sunt multe primării în ţară care au studii de fezabilitate de zeci de miliarde şi nu au realizat lucrări nici de două miliarde”. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co