Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Piaţa imobiliară prinde viaţă în 2011

Piaţa imobiliară se va revigora în următoarea perioadă, datorită preţurilor avantajoase practicate de agenţii. Aceasta este estimarea specialiştilor pentru  anul 2011 în domeniul imobiliar.

Proprietarii au tăiat drastic din preţurile de vânzare ale unităţilor turistice, iar reducerea se regăseşte în cazul apartamentelor sau ale caselor. De exemplu, investitorii pot achiziţiona la cheie o afacere în staţiunea Predeal. Aici, un complex de vile este scos la vânzare cu 20.000 de euro mai puţin faţă de anul trecut, iar în plus, cumpărătorul beneficiază de 5% discount pentru plata integrală a preţului cerut.
„Din punctul nostru de vedere 2011 este un an în care piaţa se va revigora, având în vedere faptul că majoritatea ofertelor care sunt în acest moment în agenţii au preţuri destul de avantajoase pentru toţi cei interesaţi să facă investiţii. Raportându-ne la 2008 – 2009, reducerile au ajuns până la aproape 40 – 40%, în raport cu preţurile car se vehiculau atunci. Sunt oferte de apartamente la 40.000 de euro, iar acum 3 ani costau aproape 95.000 de euro. Mai sunt la vânzare şi foarte multe vile şi spaţii turistice care au început să fie căutate din ce în ce mai mult de cumpărători”, a precizat directorul unei agenţii imobiliare, Mihai Totpal. 2011 aduce semnale pozitive în sectorul imobiliar datorită persoanelor tot mai interesate să semneze un contract de vânzare – cumpărare. În plus, multe agenţii percep comisioane foarte mici de consultanţă, iar unele au renunţat de tot la ele, fapt care a atras mai mulţi clienţi. În continuare, cele mai căutate oraşe pentru achiziţionarea unei locuinţe de vacanţă sau pentru deschiderea unei afaceri în turism, sunt cele de la munte, adică Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co