Actualitate

Piata de la Hale va fi mutata in corturi

Piaţa de la Halele Centrale va fi mutată în corturi. Cel puţin aceasta este intenţia S.C. Hale şi Pieţe, care a anunțat ieri că doreşte să achiziționeze direct corturi pe structură metalică unde ar urma să-și desfășoare activitatea comercianții pe durata lucrărilor de modernizare a pieţei.

Demersul vine la un interval de aproape doi ani de la ultimul anunț privind decizia de construire a unei noi piețe centrale pe actualul amplasament, în condiţiile în care intenția de realizare a unei asemenea piețe datează de peste 18 ani.

Faptul că intenţia nu s-a putut materializa nici până în ziua de astăzi se explică prin apariţia unor blocaje, cel mai important fiind acela că trei societăți comerciale dețin acte de proprietate pe anumite spații comerciale amplasate în incinta Halelor Centrale, spaţii care trebuie dărâmate pentru a fi posibilă construirea noii hale.

În 2018, Consiliul Local Ploiești a aprobat o hotărâre de majorare a capitalului social cu 18 milioane de lei, fonduri care ar urma să fie destinate construcției noii piețe, pentru ca ieri S.C. Hale și Piețe a anunțat intenția de a achiziționa corturi pe structură metalică, necesare pentru mutarea comercianților pe durata construirii noii piețe centrale.

Valoarea estimativă anunțată este de 208.000 de lei, suma urmând să fie alocată din surse proprii.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co