Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Pianist îndrăgostit de Buşteni

sorin-2Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina a găzduit sâmbăta trecută, vernisajul expoziţiei de pictură peisagistă sub semnătura pictoriţei Florica Ionescu.

Sorin Petrescu, unul dintre cei mai mari pianişti români, a susţinut la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni un recital din care au făcut parte celebra sonată “Patetica” a lui Beethoven şi lucrări de Liszt, Debussy, Miklos Maros, Dave Brubeck, dar nu s-a putut despărţi uşor de urbea de pe Valea Prahovei.
Pianistul a fost încântat de acustica sălii Centrului Cultural şi de primirea de care a avut parte şi săptămâna trecută a hotărât să mai rămână o perioadă, pentru a exersa.
“Din punctul meu de vedere, mereu este o bucurie pe care îmi este greu să o exprim în cuvinte.
Am aici prieteni adevăraţi, oameni minunaţi şi simt o apropiere de acest public pe care – trebuie să o spun- nu o simt acasă la mine, în Timişoara.
Este o relaţie specială, nu ştiu un alt loc unde să mă simt atât de bine”, a declarat pianistul.
Sorin Petrescu este pianist în cadrul Filarmonicii din Timişoara şi predă la Universitatea de Muzică din aceeaşi localitate.
Acesta a fost unul dintre cei mai apreciaţi studenţi ai lui Aurel Stroe, despre care maestrul spunea că este cel mai bun interpret al lucrărilor sale.
La rândul său, Sorin Petrescu s-a implicat activ în organizarea celor patru ediţii ale Festivalului Internaţional “Aurel Stroe” de la Buşteni fiind, practic, sufletul acestuia. A. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co