Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Pianist îndrăgostit de Buşteni

sorin-2Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina a găzduit sâmbăta trecută, vernisajul expoziţiei de pictură peisagistă sub semnătura pictoriţei Florica Ionescu.

Sorin Petrescu, unul dintre cei mai mari pianişti români, a susţinut la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni un recital din care au făcut parte celebra sonată “Patetica” a lui Beethoven şi lucrări de Liszt, Debussy, Miklos Maros, Dave Brubeck, dar nu s-a putut despărţi uşor de urbea de pe Valea Prahovei.
Pianistul a fost încântat de acustica sălii Centrului Cultural şi de primirea de care a avut parte şi săptămâna trecută a hotărât să mai rămână o perioadă, pentru a exersa.
“Din punctul meu de vedere, mereu este o bucurie pe care îmi este greu să o exprim în cuvinte.
Am aici prieteni adevăraţi, oameni minunaţi şi simt o apropiere de acest public pe care – trebuie să o spun- nu o simt acasă la mine, în Timişoara.
Este o relaţie specială, nu ştiu un alt loc unde să mă simt atât de bine”, a declarat pianistul.
Sorin Petrescu este pianist în cadrul Filarmonicii din Timişoara şi predă la Universitatea de Muzică din aceeaşi localitate.
Acesta a fost unul dintre cei mai apreciaţi studenţi ai lui Aurel Stroe, despre care maestrul spunea că este cel mai bun interpret al lucrărilor sale.
La rândul său, Sorin Petrescu s-a implicat activ în organizarea celor patru ediţii ale Festivalului Internaţional “Aurel Stroe” de la Buşteni fiind, practic, sufletul acestuia. A. B.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co