Cultura

Picturi peisagiste la Câmpina

florica-ionescuMuzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina a găzduit sâmbăta trecută, vernisajul expoziţiei de pictură peisagistă sub semnătura pictoriţei Florica Ionescu.

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Primăvara poeţilor”. „Majoritatea sunt peisaje surprinse în locul meu de baştină, ca să zic aşa…, în judeţul Prahova, dar sunt şi câteva din judeţul Ilfov şi am chiar şi două de aici, din oraşul Câmpina, unde este organizată expoziţie, la Casa Memorială «Nicolae Grigorescu»”, a declarat artistul plastic Florica Ionescu.

Opinii pozitive
La expoziţie a participat atât preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Câmpina, Florin Frăţilă, cât şi scriitorul Florin Dochia, care a şi recitat câteva poezii. „Avem parte de un vernisaj de pictură foarte reuşit şi de un moment poetic.
Nu sunt un specialist în pictură, lucrările sunt foarte frumoase şi cred că este o noare pentru Câmpina să le avem în mijlocul nostru, mai ales aici, în templu lui Grigorescu, marele nostru pictor naţional”, a declarat preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Câmpina.
„Flori Ionescu este o extraordinară pictoriţă a peisajului şi a florilor şi nu doar atât, dar aici excelează ea, cred că din pricina sensibilităţii extraordinare pe care o are…, sensibilitate împerecheată foarte bine cu profunzimea”, a spus scriitorul Florin Dochia.
Florica Ionescu s-a născut pe 18 iunie 1850 în localitatea Homorâciu şi a terminat Facultatea de Arte Plastice şi Facultatea de Teologie.
Expoziţia sa va fi deschisă pentru public timp de o lună. E. T.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co