Cultura

Ziua Internaţională a Poeziei

ziua-poezieiElevii Colegiului Naţional ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au sărbătorit „Ziua Mondială a Poeziei”.

„Este de bun augur această activitate şi a devenit un obicei ca în liceul nostru, în luna martie, să desfăşurăm Primăvara Poeţilor, a cincea ediţie a festivalului de poezie în care încercăm să atragem elevii iubitori de poezie, membrii Cercului de literatură Excelsior şi ai Clubului de Lectură”, a declarat Cristina Dinu, profesor limba română în cadrul Colegiului Naţional ”Nicolae Grigorescu”  din Câmpina.

Pasiunea din noi
Elevii colegiului care au participat la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Poeziei s-au făcut remarcaţi în literatură prin diverse concursuri sau olimpiade câştigate sau chiar prin volume de poezii publicate. „Pentru mine poezia reprezintă o exprimare artistică a realităţii”, a declarat una dintre elevele participante. „Poezia înseamnă tot ce ne înconjoară… este ceva special, face parte din mine acum… Trebuie doar să o descoperi”, a explicat o altă elevă. “Mi se pare că poezia este foarte importantă pentru dezvoltarea creativităţii oricărei persoane, adaugă culoare vieţii noastre. Avem elevi care prezintă poezii, prezintă traduceri… Şi eu am prezentat traduceri…”, a spus o altă participantă.
Începând cu anul 1999 UNESCO a declarat 21 martie ca fiind Ziua Internaţională  a Poeziei, ca o recunoaştere a contribuţiei remarcabile a poeţilor din întreaga lume la îmbogăţirea culturii. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co