Imobiliare Valea Prahovei
Administratie

Peripeţii politice la Scorţeni

În luna aprilie, consilierii locali din comuna Scorțeni au iniţiat o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia s-a pus problema suspendării lui Iulian Barbu din funcţia de viceprimar. Așa au început peripețiile politice…

În urma voturilor date la vremea respectivă în Consiliul Local Scorțeni, Barbu şi-a pierdut funcţia, dar s-a adresat instanţei, în Contencios-Administrativ. Procesul și-a urmat cursul și a fost câştigat de fostul vice. „Eu am făcut recurs – şi în acel moment am spus că această hotărâre a fost un vot politic- şi am iniţiat la secţia Contencios-Administrativ a Tribunalului Prahova acţiune. Pe 28 octombrie 2010 am câştigat acest proces”, a declarat fostul viceprimar, Iulian Barbu.
De parcă nu era de ajuns că localitatea Scorţeni rămăsese fără viceprimar, între timp, prin ordinul prefectului Adrian Dobre, primarul Gheorghe Bazgă a fost suspendat din funcţie în luna august. Iulian Barbu speră acum să revină în funcţia pe care a avut-o şi să se ocupe de problemele comunei.
“Aştept să vină sentinţa la Primărie, aştept 15 zile conform legii, după care voi relua funcţia de viceprimar de pe care, abuziv, am fost eliberat”, a mai declarat Iulian Barbu. Viceprimarul interimar, Toma Drăgan, nu a fost dispus să stea de vorbă cu presa, în schimb consilierii şi cetăţenii din localitate şi-au exprimat opinia faţă de munca depusă de aleşii primăriei. “Acum, în toată comuna e mizerie, în toate şanţurile… Barbu a fost demis în mod abuziv, că nu are studii, nu are pregătire corespunzătoare, şi am adus un viceprimar cu opt clase, Drăgan, iar lucrurile merg foarte prost”, a spus consilierul PNL, Nicolae Şerbu.
Rămâne de văzut dacă aleșii locali vor face sau nu recurs la decizia instanţei privind repunerea în funcţie a lui Iulian Barbu și în ce fel se vor limpezi apele tulburi ale politicii din Scorțeni. Dacă se vor limpezi…

Marian Bogăţoiu: “Acum, Drăgan e şi primar şi vice, de toate… Ce să facă mai întâi? Fiecare vine și spune că el face cutare lucru, cutare lucru… dar de unde? Asta e situația…”

Aneta Irimescu: “Fostul primar a fost numai pentru el, numai pentru Bordeni… În Mislea nu a făcut nimic. A dărâmat căminul bătrânilor şi a dus cărămizile la Bordeni, la Scorţeni nu e nimic. Domnul Barbu s-a ocupat mai mult ca primarul. Bazgă, pentru Mislea, a zis că nu face nimic, pentru că nu l-au votat. Ar fi bine ca domnul Barbu să vină înapoi”.

Valentin Cazan: “De când e domnul Bazgă primar au mers lucrurile cu stângul. Nu-l lăsa pe vice
să-şi facă meseria, primarul le făcea pe toate,
d-aia a ajuns unde a ajuns”.
Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co