Invatamant

Perioadă de înscrieri la UPG Ploieşti

Tinerii absolvenţi de liceu au trecut de focurile bacalaureatului, dar acum au alte griji pe cap. Trebuie să se înscrie la facultate și cele din Ploiești au fost luate pur și simplu cu asalt.

Încă de la debutul perioadei de înscriere, absolvenții de liceu din Prahova si nu numai, au luat cu asalt Universitatea Petrol-Gaze (UPG) Ploieşti.
Într-o singura zi au fost depuse 460 de dosare! “Avem două categorii de locuri susținute de la buget și acestea sunt 912 locuri pe întreaga Universitate. De asemenea, avem dreptul să oferim și locuri în regim cu taxă și, în legătură cu numărul de locuri, există o recomandare ca ele să fie cu 1,5 locuri mai multe decât cele fără taxă”, a declarat rectorul UPG Ploieşti, Vlad Ulmanu.
Candidaţii au declarat că-și vor încerca norocul şi la alte universităţi din ţară, dar părinţii lor speră ca, în contextul economic actual, aceştia să stea cât mai aproape de casă şi eventual să prindă unul dintre locurile fără taxă.
“Mergem și la Brașov să depunem, dar suntem de aici, din Ploiești și aici e mai avantajos, cu criza, cu tot…”, a declarat tatăl unui candidat.

Concurs de dosare
Nici anul acesta, tinerii nu vor da examen de admitere. Ei vor fi promovați în baza mediei între nota la bacalaureat, cea finală obţinută în liceu şi media la una dintre materiile studiate care are legatură cu profilul facultăţii pe care doresc să o urmeze. “Încerc la inginerie chimică și ingineria mediului și încerc și la București, la Politehnică, tot la ingineria mediului”, a declarat una dintre tinerele care își pregătea dosarul. “Încerc și la Brașov, indiferent unde. Important este să faci o facultate în ziua de astăzi”, a declarat o altă candidată.
În cazul locurilor nesubvenţionate, taxa va fi, pentru proaspeţii studenţi, de 2.200 de lei pe an şi se achită în patru rate egale. Înscrierile vor continua până pe 18 iulie, iar pe 20 iulie se vor afişa listele cu tinerii admişi. Taxa de înscriere este de 70 de lei pentru toate domeniile şi formele de învăţământ din cadrul UPG Ploiești, iar cei care dau la mai multe facultăţi plătesc 70 de lei pentru prima şi câte 50 de lei pentru a doua şi următoarele.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co