Social

Pentru binele copiilor cu autism

Între  9 şi 11 aprilie 2013, 120 de profesori din învăţământul preuniversitar interesaţi să înveţe cum trebuie abordaţi copiii cu autism, participă la cursul  avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale cu tema Cunoaşterea principiilor comportamentale de bază – factor esenţial pentru lucrul cu copiii cu autism.

Acesta se adresează în egală măsură personalului din şcolile speciale şi centrele de plasament, cât şi tuturor cadrelor didactice dornice să cunoască metode de lucru cu copiii cu nevoi speciale.
Cursul îşi propune să îi înveţe pe cursanţi cum să definească situaţiile umane şi problemele ca fiind comportamentale, ca să poată folosi aceste cunoştinţe pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii prin ameliorarea comportamentului persoanei cu nevoi speciale.
Traducerea pe parcursul celor trei zile de curs va fi asigurată de profesorul Angela Năsulea.
Cursul, care se va desfăşura în sala mare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, va fi susţinut de trei specialişti de la Grupul Hesley din Marea Britanie: David O’Reagan şi Chris Herbert – analişti de comportament şi Martin Henderson, profesor de educaţie specială.
Grupul Hesley, specializat în lucrul cu copiii şi adulţii cu autism şi alte nevoi speciale complexe, este o companie privată recunoscută în Marea Britanie în ultimii 38 de ani pentru serviciile de calitate oferite persoanelor cu nevoi speciale.
Grupul Hesley, prin fundaţia sa, a fost o prezenţă activă şi constantă în judeţul nostru încă din ianuarie 1990, implicându-se la început în ameliorarea condiţiilor de viaţă pentru copiii cu deficienţe severe care se aflau internaţi în fostul Cămin Spital Tătărăi.
Începând cu anul 2001, Steve Lloyd, patronul companiei, s-a implicat mai mult în formarea de personal prin două tipuri de acţiuni: conferinţe susţinute de specialiştii Grupului Hesley în România şi stagii de câte trei luni de pregătire pentru elevii Şcolii Sanitare Postliceale “Regina Maria de România”,  în şcolile Grupului Hesley.
V. P.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co