Actualitate

Penitenciarul Ploieşti caută un medic

Medicii nu vor să ajungă la Penitenciarul Ploieşti, deşi este nevoie acută de un generalist.

Ca dovadă stă faptul că reprezentanţii instituţiei au scos la concurs un post de specialist în medicină generală încă de anul trecut. Însă, nici măcar o persoană nu şi-a depus candidatura şi, pentru a rezolva problema, postul a fost scos din nou la concurs, luna trecută, candidaţii având şansa de a-şi depune dosarele la sediul penitenciarului, din strada Rudului, până pe 25 martie. „Penitenciarul Ploieşti a scos la concurs un post de medic specialist în medicină generală şi de familie, fiind necesar atât celor 589 de persoane private de libertate, care sunt în prezent în instituţia noastră, cât şi celor 204 de cadre. În momentul de faţă, în cabinetul medical se găsesc şapte asistenţi medicali, care desfăşoară activităţi de igienă, adică de dezinfecţie-dezinsecţie, iar atribuţiile postului de medic generalist au fost preluate de un cadru medical detaşat de la Penitenciarul Jilava” a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti, Cristina Comnea.

Mai multe informaţii
Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să plătească o taxă de 250 de lei şi trebuie de asemenea să dea un test psihologic, care va fi parte a dosarului de candidat. Tematica şi bibliografia de concurs pot fi accesate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro.
La ora actuală, la Penitenciarul din Ploieşti există un medic generalist detaşat de la Jilava, şapte asistenţi medicali şi un stomatolog. Reprezentanţii instituţiei susţin că ar fi nevoie şi de un medic de familie. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co