Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Alocări de fonduri în Prahova

Bani pentru ieşirile din oraş

Primăria Ploieşti a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale peste 20 de milioane de lei pentru finanţarea a două proiecte foarte importante pentru municipiu. Este vorba despre intrările, respectiv ieşirile în şi din oraş pe direcţiile Bucov, Târgovişte, adică reparaţia capitală a străzii Grigore Gheorghe Cantacuzino pe tronsonul Şoseaua Vestului-limita municipiului şi a străzii Ştrandului pe tronsonul ieşire pasaj Bucov. „Noi am lansat chiar trei proiecte şi au fost aprobate doar două. Aşteptăm şi a treia lucrare, care, probabil, se va analiza în septembrie. Pentru cele două, aşteptăm licitaţia în aprilie”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.
Lucrările vor demara în această vară şi privesc atât refacerea trotuarelor şi a bordurilor, cât şi a ridicării capacelor de cămine, răsuflători şi guri de scurgere la cota noilor straturi de asfalt turnat.

Bani de la guvern pentru infrastructură

Sângeru, Aluniş, Bărcăneşti, Bertea, Drajna sau Dumbrăveşti sunt doar câteva dintre localităţile care au primit recent bani de la Guvern, pentru dezvoltarea infrastructurii din sumele defalcate din TVA.  Banii vor ajunge în lucrări la reabilitarea reţelei de apă, poduri şi canalizare, dar şi pentru baze sportive la ţară. „Este vorba despre 30 de localităţi care au primit în total suma de 10,2 milioane de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.
Secăria a primit cea mai mare sumă din total, adică aproape 2 milioane de lei, pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Sinaia va benefica de 354.000 lei pentru reabilitarea  zonei periurbane, dar şi de 185.000 de lei pentru o bază sportivă, iar Poiana Câmpina a primit peste 500.000 lei pentru extinderea sistemului de canalizare. Între altele, baze sportive vor fi făcute din aceşti bani şi la Cornu şi Azuga.
Grupaj realizat de Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co