Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un animal periculos a evadat de la Zoo Bucov

Panică mare, joi dimineaţă, în Grădina Zoologică de lângă Ploieşti. Johny, un jaguar de 16 ani a evadat din adăpostul în care era ţinut, după ce mai întâi a crăpat cu capul un geam securizat gros de 16 mm, care s-a desprins din ramă şi a căzut sub greutatea de 100 de kg a animalului.

Îngrijitorii au povestit îngroziţi că jaguarul s-a repezit direct la calul pe care ei îl foloseau la treabă şi că tocmai asta a fost salvarea lor. “Am auzit o bubuitură şi imediat ne-am dat seama ce s-a întâmplat. Norocul nostru a fost calul, că s-a repezit direct la el şi noi am avut timp să fugim. M-am suit pe un gard şi de acolo am strigat cât am putut să vină cineva să ne ajute. Am trecut prin clipe de coşmar. Jaguarul mâncase în urmă cu două de minute. Îi dădusem peşte, pentru că era la o cură de vitaminizare”, a declarat îngrijitorul Daniel Chirasnel.
Ulterior, animalul a fost tranchilizat pentru a nu mai face şi alte rele. Dar până să adoarmă, acesta a reuşit să ajungă la gardul care împrejmuieşte adăpostul leilor. Aceştia l-au zgâriat prin gard, astfel că şi el are acum răni pe corp.
I-a mirosit a „friptură” de cal
Nu se ştie de ce animalul, care locuieşte de 14 ani la grădina zoologică de lângă Ploieşti şi a fost născut în captivitate a fost atras de cal. “Este clar că apariţia calului l-a stârnit. Nu aş ştii să vă spun de ce; el în general mănâncă tocmai, carne de cal şi probabil că a mirosit”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Bucov, Cătălin Vlad. În plus, Johny mânca peşte acum şi chiar dacă îi plăcea, tot mai simţea nevoia să mănânce carne. „Chiar dacă este închis de atâţia ani, tot are instincte de animal sălbatic. Bine că s-a terminat aşa şi nimeni nu a fost rănit”, a spus medicul grădinii zoologice, Camelia Chiriţescu.
Conducerea unităţii a decis închiderea acesteia pentru o săptămână, timp în care toţi agenţii economici care au lucrat la ţarcurile animalelor, mai ales la cele pentru animalele periculoase, vor veni la verificări. “Este mult mai important să verificăm, acum, toate sistemele de pază. Pentru cele care se află în garanţie, verificările se vor efectua pe cheltuiala firmelor, iar pentru celelalte, costurile vor fi suportate din bugetul local “, a declarat primarul Andrei Volosevici. Aproape toată viaţa lui, Johny a stat într-o cuşcă foarte mică, dar din 2009 acesta a fost mutat într-un spaţiu care-i asigură semilibertatea. Adăpostul care are o suprafaţă de 2.500 de mp şi este cel mai mare din ţară, fiind o investiţie a Primăriei Ploieşti. A costat 500.000 de lei. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co