Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pe limba contribuabililor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a organizat la Buşteni o întâlnire cu contribuabilii, pentru informarea acestora cu privire la principalele modificări aduse Codului de Procedură Fiscală.

Una dintre acestea este acordarea unor facilităţi legate de obligaţiile fiscale restante la data de 31 august 2011. Astfel, contribuabilii au aflat că pot beneficia de anularea penalităţilor de întârziere în anumite condiţii. Pe baza unei cereri, penalităţile de întârziere vor fi anulate, dacă obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora se sting prin plata voluntară sau compensare până la data de 31 decembrie 2011. Agenţii economici vor primi notificări din partea ANAF prin care vor fi anunţaţi că se încadrează în eşalonarea plăţilor. Prin aceste facilităţi acordate contribuabililor, autorităţile statului doresc relansare fiscală, dar şi îmbunătăţirea sistemului de colectare a plăţilor.
Despre facilităţile fiscale
Şeful Administraţiei Finanţelor Publice Buşteni este de părere că astfel de întâlniri sunt benefice pentru contribuabili. „Avem o legislaţie care se modifică foarte des şi pentru o mai bună informare, trebuie să avem întâlniri cu contribuabilii pentru că nu toţi au acces la legislaţie în mod curent. Legat de acordarea facilităţilor fiscale, acestea sunt benefice pentru ambele părţi. La bugetul de stat vor fi înregistrate creşteri prin încasarea sumelor restante, iar contribuabilii vor beneficia de reducerea penalităţilor”, a declarat şeful Administraţiei Fiscale Buşteni, Petre Lungu.
Întâlnirile dintre contribuabili şi reprezentanţii finanţelor vor avea loc în fiecare lună, prin rotaţie, la Câmpina, Buşteni, Băicoi, Văleni, în toate centrele unde există Administraţii Fiscale.
Claudia BÂRLĂ

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co