Politica

Pe 15 septembrie în Parlament, lovitură de stat!

Filiala PSD Câmpina a organizat o nouă conferinţă de presă, unde au participat senatorul Georgică Severin, preşedintele filialei Ion Dragomir,  consilierul local  şi, totodată, vicepreşedintele Mihaela Neagu-Petrovici, şi Victor Bercăroiu, membru  în biroul executiv.

Senatorul Georgică Severin a fost în prim-plan, vorbind despre „cea mai mare fraudă din istoria politică a României”, făcând trimitere la modul în care s-a votat în Parlament pe 15 septembrie legea pensiilor, apreciind ca fiind „o lovitură de stat, încălcându-se orice principiu democratic în ceea ce priveşte reprezentativitatea şi respectarea legilor în această ţară”. Scoţând în evidenţă un articol din Constituţie, care prevede că, „orice lege organică şi orice modificare în regulamentul Camerelor se ia cu majoritatea deputaţilor sau senatorilor şi nu cu majoritatea celor prezenţi”, senatorul a reamintit faptul că „acolo nu au fost 170 de oameni, ci mai puţin de 100. Practic, frauda nu este negată, de către PDL! E acoperită doar, sub trei replici: proba video nu e valabilă; şi voi aţi făcut la fel în trecut (dacă s-au comis nişte abateri în trecut, ele nu pot scuza ce s-a întâmplat în zilele noastre!) şi cel mai penibil e că nu contează cum s-a votat, pentru că legea e o parte a acordului cu FMI şi trebuia să treacă”. Senatorul a subliniat că actuala metodă de calcul adoptată de această lege „este catastrofală, pentru că nu va face decât să adâncească nişte discrepanţe între pensionari şi salariaţi”.
În acelaşi registru al… unor tentative ale loviturilor de stat, senatorul Georgică Severin a pus pe tapet această idee vehiculată de PDL-UNPR, cu privire la mitingul poliţiştilor şi deplasarea acestora neautorizată către Palatul Cotroceni, considerând că nu e decât un pretext de a se distrage atenţia populaţiei de la problemele reale cu care se confruntă.
Liderul filialei, Ion Dragomir, nu a pierdut ocazia de a scoate în evidenţă faptul că, în urma conferinţei din 27 septembrie a organizaţiei judeţene PSD, unde au fost alese organele de conducere la nivel judeţean, din filiala Câmpina au fost aleşi doi vicepreşedinţi, respectiv domnia sa şi senatorul Georgică Severin. Totodată, filiala Câmpina participă la Congresul din 16 octombrie cu o echipă formată din şase persoane, Ion Dragomir fiind responsabil de Colegiul 2, iar senatorul Georgică Severin răspunzând de coordonarea activităţii aleşilor PSD prahoveni.

Nu le-au plăcut Serbările Toamnei
În cadrul conferinţei, Serbările Toamnei au primit o bilă neagră de la PSD. Mihaela Neagu-Petrovici şi-a exprimat nemulţumirile cu privire la felul în care au fost organizate, catalogându-le ca fiind la un standard net inferior ediţiilor trecute. Primul lucru asupra căruia a atras atenţia a fost prezentarea de deschidere, considerând că a început cu o eroare. „Nu ştiu dacă a fost intenţionată sau din neştiinţa prezentatorului, cert este că el nu a fost corectat, după ce l-a prezentat pe primar ca fiind stăpânul oraşului. Termenul acesta de stăpân mie nu-mi sună corect, în condiţiile în care primarul este alesul celor din Câmpina, trebuie să fie gospodarul oraşului şi să dea socoteală în faţa locuitorilor despre modul în care gestionează fondurile şi coordonează toate activităţile. O altă eroare s-a produs atunci când oficialităţile au fost prezentate, nefiind prezentaţi, de fapt, toţi, ci doar primarul şi câţiva consilieri, omiţându-se ceilalţi invitaţi”, a spus Mihaela Neagu-Petrovici.
Nu a pierdut ocazia să-şi spună părerea în această privinţă şi senatorul Georgică Severin, acesta apreciind ca fiind foarte reuşită prima ediţie a Serbărilor Toamnei. De atunci, consideră că celelalte ediţii nu au fost decât nişte „copii palide”. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co