Politica

Divergenţe de opinie în conferinţele opoziţiei

Săptămâna trecută, filialele PSD şi PNL Câmpina au avut conferinţe de presă în care şi-au făcut cunoscute punctele de vedere despre ultimele evenimente petrecute pe scena socială din ţară.

Într-o conferinţă de presă, filiala PSD Câmpina a ţinut să marcheze poziţia partidului cu privire la rectificarea de buget a administraţiei câmpinene, comentând şi ultimele evenimentele privind greva spontană a funcţionarilor din Ministerul de Finanţe. Consilierul local Horaţiu Zăgan a subliniat faptul că „administraţia locală a trebuit să-şi reducă cheltuielile, ca urmare a unei adrese primite de la Direcţia de Finanţe, prin care sume consistente defalcate din impozite şi din TVA, vor fi reduse pentru municipiul Câmpina în cuantum de 3.700.000 de lei. Important mi se pare faptul că, din această sumă, cea mai mare parte a banilor, 2.000.000 de lei, se vor reduce din finanţarea cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar. Recunosc, nu este vina autorităţii locale. Câţi bani ai, atâţia chiverniseşti şi drept urmare a trebuit să facă nişte reduceri din cadrul cheltuielilor la nivelul oraşului”.
Făcând referire la momentele tensionate ale zilelor trecute, petrecute în cadrul Ministerului de Finanţe, Horaţiu Zăgan a adăugat că „lumea a ajuns la pragul de suportabilitate minim, iar motivele invocate de către guvernanţi, respectiv recesiunea sau moştenirea vechilor guvernări, nu mai pot fi acceptate. Este clar că, la baza acestei situaţii, se află proasta guvernare de care am avut parte în ultimii ani”.

Altă tabără
La numai o zi distanţă, tot într-o conferinţă de presă, filiala PNL Câmpina îşi prezenta poziţia partidului, asupra aceloraşi probleme, privind rectificarea bugetului local şi a stării naţiunii în lumina ultimelor evenimente, generate de angajaţii Ministerului de finanţe. Liviu Briciu, vicepreşedinte, constată şi spune privitor la modul cum gestionează administraţia, banii: „Mă uit la rectificarea bugetară de acum trei luni şi pe cea de acum, unde văd că sumele au crescut şi la venituri şi la cheltuieli, cu foarte mici rectificări pentru fiecare capitol în parte. Acum, de la centru nu s-au mai primit 3.700.000 de lei şi au luat de la învăţământ, cea mai mare parte. Întrebarea noastră, ca simpli cetăţeni este: când vom face analize pertinente asupra încasărilor şi cheltuielilor? Când ne vom face la Câmpina nişte provizioane, astfel încât să evităm situaţia ca persoanele din învăţământ să nu-şi primească banii? Asta vrem de la administraţie: profesionalism şi cheltuirea banilor cu prioritate!”
Cele două organizaţii politice par a fi totuşi, de acord, în ceea ce priveşte starea generală deplorabilă a cetăţenilor, sub actuala guvernare. „Această guvernare este cea mai proastă, posibilă. Cred că nici în perioada interbelică nu a existat aşa ceva”, a spus liderul PNL Virgil Guran, în privinţa ultimelor evenimente care au avut loc la Ministerul Finanţelor. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co